Стали відомі подробиці про новий гіперкар від Mercedes-AMG вартістю 2,7 млн доларів

Виявляється, при розробці дорожнього гіперкара з двигуном F1 виникли труднощі.

Розробка гіперкара Mercedes-AMG One відстає від наміченого графіка. Вперше One був представлений в 2017 році, а його виробництво повинно було початися в 2019-му. Незважаючи на те, що дата виходу була відкладена, стало відомо, що перші екземпляри гіперкарів будуть доставлені клієнтам вже у 2021 році.

Під час автосалону Лос-Анджелесі глава AMG з управління продуктами та продажами Міхаель Келлер в інтерв’ю з Road and Track розповів про долю проекту. За словами Міхаеля, клієнти вже отримали повідомлення про те, що отримають автомобілі в 2021 році.

«У нас були деякі проблеми, але тепер ми досягли переломного моменту», – зазначив топ-менеджер.

Під час роботи над двигуном гіперкара інженери Mercedes-AMG зіткнулися з низкою проблем. Фахівцям необхідно було знизити рівень викидів і шуму, а також оптимізувати силову установку для цивільного використання.

Крім того, через особливості конструкції, двигун F1 повинен заводитися завдяки зовнішньому стартеру, а мастило у ньому вже має бути розігріте. Інженери також працювали над цим питанням, адже в іншому випадку ресурс 1,6-літрового двигуна, що обертається з частотою до 15 000 об/хв, виявився б зовсім незначним.

Компанія Mercedes-AMG планує випустити 275 примірників гіперкара, вартістю 2,7 млн ​​доларів кожен.


Не пропустіть