Дорого і безглуздо: салон Bentley оздобили первісним каменем!

Для нового Bentley Flying Spur придворне ательє Mulliner розробило серію опцій, що дозволяють перетворити салон і без того нескромне авто в царські покої. Як щодо кам’яних вставок на торпедо? Та яких! Британці стверджують, що використовують кращий на планеті кварцитовий сланець, який до всього іншого видобувається вручну, пише topgir.com.ua.

Щоправда, чому дивуватися, якщо цей процес відбувається в Індії, де оплата праці людини буває куди вигіднішою інвестування в автоматизацію роботи. Так чи інакше, але клієнти можуть вибрати камінь різних кольорів (від білого Autumn White до червоного Terra Red). До речі, камінцям майже 200 000 000 років.

Правда, як нам здається, ціна питання такого матеріалу при обробці салону зовсім невелика. Адже на торпедо кріпиться кам’яна пластинка товщиною 0,1 мм. В принципі, це логічно, інакше розробникам можна було б демонтувати подушки безпеки, адже в разі ДТП дійсно кам’яна стіна, як мінімум, завдала б травми. Або зовсім зіграла роль надгробної плити … не дай Бог, звичайно.

До речі, щоб домогтися травмобезпеки і мінімальної товщини, кам’яну «устілку» закріплюють на спеціальну підкладку зі скловолокна. Такі вставки Mulliner пропонує для нових Continental і Flying Spur. Однак, крім каменю в інтер’єрі, британське ательє готове запропонувати навіть срібний розпилювач повітря і ексклюзивний кулер.


Не пропустіть