Компанія Vega Innovations з Шрі-Ланки розсекретила електрокар за $250 тисяч (фото)

Виробник Vega Innovations зі Шрі-Ланки розкрила характеристики електричного суперкара EVX, прем’єра новинки відбудеться в рамках автосалону в Женеві. Орієнтовна вартість – близько 250 тисяч доларів.

В основі Vega EVX лежить просторова рама і шасі з підвіскою на подвійних поперечних важелях спереду і ззаду (з тягами штовхачами). Зовнішні деталі кузова зроблені з вуглепластика. Маса електрокара становить 2090 кілограмів.

Очікується, що новинка отримає два електромотори, що генеруватимуть у 804 к.с. (760 Нм). Заявлена ​​динаміка розгону з місця до «сотні» – 3,1 секунди.

Тягова літій-залізо-фосфатна батарея з рідинним охолодженням складається з 12 модулів по 50 осередків у кожному. Її ємність – 40 кіловат-годин, а маса – 480 кілограмів. Передбачена функція швидкої зарядки потужністю 120 кіловат. Запас ходу на одному заряді становить близько 250 кілометрів.

В оснащенні Vega EVX числяться електромеханічний підсилювач керма, гальма з шестипоршневими супортами, система напівавтономного водіння із системою утримання в смузі руху і розпізнаванням знаків й пішоходів.


Не пропустіть