$10 млн за кілометр: Укравтодор витратить на ремонт дороги шалені гроші

Укравтодор у найбільшому в своїй історії тендері вказав неймовірну ціну дороги – $10 млн за кілометр.

Як повідомляють Наші гроші, 18 червня Укравтодор оголосив найбільший тендер в своїй історії – 12,58  мільярдів гривень на будівництво 30-кілометрової ділянки автомагістралі Н-31 Дніпро-Решетилівка.

Сума, виділена на будівництво дороги, вшестеро більша за річний бюджет Міністерства в справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб під час війни з РФ. І здається ця сума така велика не тільки тому, що будуватимуть велику дорогу. А й тому, що у кошторис зашита гігантська маржа.

Президент Володимир Зеленський недавно у відеозверненні до далекобійників сказав, що вартість кілометру дороги в Україні становить близько $1 млн. Однак якщо поділити очікувану вартість тендеру на довжину нової дороги, то матимемо 420 млн грн за кілометр, або $16 млн. І це не тільки тому, що дорога ширша і будівництво затратніше, ніж уявляє собі Зеленський.

В Укравтодору аргументували вартість ремонту дороговизною будівництва. Укравтодорівці пояснили, що в ціну дороги входить не тільки сама дорога, а й купа штучних споруд та викуп землі.


Не пропустіть