Скільки коштують нові авто в Україні та за кордоном

Порівнюємо ціни в Україні, Німеччині та Білорусі.

Кажуть, що сусідня черга завжди рухається швидше. Звичайно ж, приємно, коли до каси ви підходите раніше всіх, до того ж отримуючи якийсь бонус чи знижку. Але прикро, якщо поруч відкрилася сусідня каса, а ви не встигли «перестрибнути» ближче до віконця, або коли ціна товару не відповідала ціннику на полиці, або якщо термінал не приймає вашу кредитку.

Сьогодні ми якраз займаємося загляданням в «сусідню чергу»: порівняємо ціни на деякі популярні нові автомобілі у сусідів – в Білорусі, а також в Німеччині (як автомобільного представника від ЄС).

Поставлена ​​задача: вибрати найдешевшу комплектацію конкретної моделі в окремо взятій країні. Автомобілі не будуть повністю ідентичними – вони можуть відрізнятися за вимогами до екологічних стандартів і нормів безпеки; будуть відмінності і в комплектаціях, але, тим не менш, завдання залишиться незмінним: знайти найбільш доступну нову машину обраної моделі. Інформація про вартість автомобілів представлена ​​на офіційних сайтах виробників.

Volkswagen Polo

77129_1

Популярний компактний хетчбек від німецького концерну VAG може бути виготовлений не тільки в Німеччині, але і на інших складальних підприємствах, що, ймовірно, впливає на його вартість.

Renault/Dacia Duster

77130

Один з найдоступніших кросоверів, який продається в різних країнах під маркою Рено, або, як у Німеччині, з «рідним» шильдиком Дачія .

Toyota Corolla

77131

Японський автомобіль, який до цих пір не втрачає абсолютного лідерства за кількістю проданих примірників у світовому масштабі. Уже більше 40 мільйонів машин моделі Королла було реалізовано в усьому світі. Погані товари, ясна річ, такими тиражами не розходяться.

Skoda Octavia

77132

Автомобіль цікавий тим, що в Україні присутній власний завод марки. Також показовим буде той факт, що автосалони Білорусі пропонують дві версії Октавії – чеської збірки і російської, причому ціна, залежно від країни походження, змінюється майже вдвічі.

Висновки

Чому в Німеччині машини дорожче? В ЄС діють норми Євро-6, які досить важко виконувати виробникам, що веде до сумарного подорожчання машини. Також в ЄС вищі вимоги до мінімальної оснащеності автомобіля системами пасивної та активної безпеки, це ще одна причина.

Чому в Білорусі дешевше? Однозначну відповідь дати складно, але, ймовірно, окремі автомобілі поставляються в країну зі складальних підприємств РФ, що дає можливість імпортерам продавати машини за нижчими цінами. Плюс вимоги до оснащеності нижчі, ніж в ЄС. Щодо «розмитнення»: місцеві правила ніяк не дозволяють ввезти машину з нульовою ставкою, в Білорусі діє мито, ПДВ та акцизний збір, який для деяких категорій ТЗ значно перевищує українські ставки.

А що у нас? В принципі, і так всім все було відомо. Але тепер принаймні стає ще й зрозуміло, що зробити нові автомобілі доступнішими можна. І не обов’язково купувати їх на заводах РФ (для яких у нас уже введено додаткова мито). Потрібно, як варіант, все ж спробувати створити сприятливий конкурентний грунт для «внутрішніх» автовиробників.


Не пропустіть