Зарядка електрокара Tesla обійшлася дорожче, ніж заправка бензинового авто

Експлуатація електромобіля Tesla не завжди дешевша, ніж автомобіля з двигуном внутрішнього згоряння.

Нещодавнє підвищення цін на використання швидкої зарядки Tesla Supercharger і невірні прогнози дальності ходу зробили заяви Tesla про дешевизну електрики необґрунтованими, а кількість електроенергії, яку використовує Tesla Model 3, а також вартість електроенергії та ціни на пальне, зазначені на сайті Tesla відрізняються від реальних цифр.

Так, на сайті Tesla Australia вартість експлуатації Model 3 складає близько 5 австралійських доларів, тоді як конкуренти з бензиновим двигуном, за даними сайту, обійдуться приблизно в 9 доларів. Ці розрахунки виявилися помилковими. За новими тарифами власники електрокарів тепер будуть платити 40 австралійських центів за кіловат-годину замість 30 центів раніше. Це означає, що Model 3, яка споживає 18,8 кВт*год/100 км, буде обходитися в 7 австралійських доларів при використанні швидкої зарядки.

У той же час запуск двигуна BMW 330i обійдеться австралійцям всього в 5,83 долара, що зробить його значно дешевшим за Tesla.

Як бачимо, електромобілі коштують дорожче, ніж їх конкуренти, що працюють на традиційному паливі, але їх привабливість полягає в тому, що вони дешеві в експлуатації.


Не пропустіть