Назвали електромобілі, які найбільше подобаються своїм власникам (Фото)

У США провели дослідження і з’ясували, які електрокари найбільше подобаються їх власникам.

За даними аналітичної компанії JD Power, яка провела дослідження задоволеності водіїв володінням електромобілем «US Electric Vehicle Experience (EVX) Ownership Study», абсолютним лідером в преміальному сегменті стали автомобілі марки Tesla. Найвищий бал отримав електрокар Model S – 798 балів з 1000 можливих.

Друге місце в рейтингу займає Tesla Model 3 з показником в 790 балів, а замикає трійку лідерів Model Y (780 балів). Також фахівці відзначили Audi E-Tron, що набрала 686 балів і Jaguar I-Pace з 669 балами.

В ході дослідження експерти зробили висновок про те, що більшість власників електрокарів готові при наступній покупці знову зробити вибір на користь «зеленого» автомобіля. Повідомляється, що 82% респондентів виразно розглянуть питання покупки ще одного електромобіля в майбутньому.

При виведенні індексу володіння EVX, який визначає ступінь задоволеності власника авто, були оцінені сім показників: запас ходу, вартість володіння, наявність зарядних станцій, точність пробігу акумулятора, простота зарядки в домашніх умовах, надійність і якість машини, а також задоволення від водіння.

До слова, в масовому сегменті лідером став Kia Niro EV (782 бали), а також високі показники набрали Chevrolet Bolt EV (745 балів), Hyundai Kona EV (743 бали), Nissan Leaf (712 балів) і Volkswagen E-Golf (696 балів).


Не пропустіть