Renault вивів на тести серійну версію електричного Renault Megane (Фото)

В цьому році Renault представить нову електричну модель, яка спробує завоювати серця покупців електромобілів в сегменті Megane. Концепція Megane eVision стала своєрідним превью нового електромобіля в 2020 році, і сьогодні багатообіцяюча модель вперше з’явилася на публіці в маскувальному «костюмі».

У жовтні 2020 року Renault представила концепцію Megane eVision. Мало того, що прототип виглядав готовим до виробництва, бренд також повідомив, що в 2021 році з’явиться його серійна версія. Цей новий електромобіль, який повинен з’явитися до кінця року, вже був виявлений в серійному кузові під час тестів в умовах зими. При цьому електричний хетчбек з елементами кросовера не замінить Megane, а розміститься поруч з ним в лінійці. Це свого роду аналог Kia XCeed, але з електричною силовою установкою.

При довжині 4,21 метра Renault Megane eVision був більш ніж на 15 см коротше нинішнього Megane. Під автомобілем знаходиться модульна платформа CMF-EV, розроблена спільно з Nissan, призначена виключно для електромобілів. Оскільки велика кількість компонентів, включаючи обладнання для кондиціонування повітря, розміщено в носовій частині автомобіля, всередині все ще залишається досить простора і рівна підлога.

Концепт-кар Megane eVision мав акумуляторну батарею ємністю 60 кВт-год і приводився в рух електродвигуном потужністю 217 к.с. з обертовим моментом 300 Нм на передній осі. Таким чином, шоу-кар масою 1 650 кг, як стверджував автовиробник, досягав швидкості 100 км/год менш ніж за 8 секунд.


Не пропустіть