На власників авто в Україні чекають дуже серйозні зміни

У парламенті триває робота над удосконаленням законодавчого регулювання відносин між страховими компаніями та власниками транспортних засобів. Зокрема, щодо посилення відповідальності перших та збільшення платежів для других.

Комітет ВР з питань фінансової політики і банківської діяльності створить робочу групу для доопрацювання проекту нового закону «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» (№3670), – інформує Закон і Бізнес.

Документ, зокрема, передбачає поступове збільшення страхових сум. Також пропонується вдосконалити процедуру та порядок оцінювання розміру збитків. Автори проекту вважають, що це позбавить недобросовісних страховиків можливості затягувати виплати та занижувати їх розмір.

Крім того, пропонується запровадити систему прямого відшкодування збитків та ввести електронний поліс, аби розв’язати проблему фальшивих полісів та зменшити кількість випадків шахрайства.

Передбачається, що оновлена редакція проекту підвищить відповідальність страховика за порушення строків виплати відшкодування. Також пропонується створити консультаційний центр для автовласників.


Не пропустіть