Представили перші зображення універсала Skoda Fabia Combi нового покоління (Фото)

Зовсім недавно компанія Skoda представила хетчбек Fabia четвертого покоління. Дебют універсала Fabia Combi очікується в 2022 році.

Офіційних даних про те, як буде виглядати універсал нового покоління, поки немає. Це дає можливість незалежним дизайнерам поміркувати про зовнішній вигляд майбутньої новинки. Так, художник іспанського видання motor.es представив свій варіант того, яким може бути універсал Skoda Fabia Combi наступного покоління.

Судячи із зображень, передня частина машини буде такою же, як і у нового хетчбека. Нагадаємо, в ході зміни генерації світлодіодна головна оптика залишилася «одноповерховою», форма фар виявилася більш вузькою. Поєднання фар з широкою решіткою радіатора зроблено з оглядкою на старші моделі бренду. Крім того, Fabia отримала нову фірмову решітку радіатора, більш велику і масивну, ніж у попередниці.

Задній обвіс у універсала, звичайно, буде більше, ніж у хетчбека. Це дозволить збільшити об’єм багажника. Профіль буде іншим за рахунок традиційної для універсала лінії даху, інших задніх стійок і багажних дверей. Корму, ймовірно, оформлять в фірмовому стилі чеського бренду з горизонтально розташованими ліхтарями.

Лінійка моторів у нових хетчбека і універсала, швидше за все, буде єдина. Нагадаємо, в арсеналі моделі нового покоління є тільки бензинові двигуни серії Evo. Базовий літровий 3-циліндровий «атмосферник» доступний в двох варіантах потужності – 65 і 80 к.с. – і працює в парі з 5-ступінчастою механічною коробкою передач. Другий агрегат – турбований TSI об’ємом 1,0 літра потужністю 95 або 110 к.с., молодший з яких задовольняється лише МКПП, а для більш потужного передбачений 6-ступінчаста “механіка” або 7-діапазонний «робот» DSG-7.

Найпотужнішим в лінійці є 150-сильний агрегат TSI об’ємом 1,5 літра, який працює в парі з 7-ступінчастим “роботом” DSG-7 і вміє деактивувати частину циліндрів при малому навантаженні.

На європейському ринку нові хетчбеки Skoda Fabia з’являться вже цього літа.


Не пропустіть