Тимчасово зупинять виробництво найпoпyлярнішoї в свiтi мoделi (Фото)

Дефіцит мікрочіпів позначився на виробництві моделі Toyota Corolla, яка сьогодні отримала ще одну модифікацію. Завод не працюватиме з 13 по 22 жовтня після того, як світова спільнота вирішила скоротити виробництво на 40%.

Мало поміняти мультимедійну систему в Toyota Corolla на іншу, японському виробникові довелося оголосити про нову зупинку комплексу в Індаятуба, відповідального за складання седана. Причина та ж, що і раніше – не вистачає мікрочіпів для виробництва автомобілів. В результаті з 13 по 22 жовтня завод буде простоювати.

Згідно із заявою Toyota, в цей період співробітники заводу підуть в колективну відпустку і повернуться до роботи 25 жовтня. Бренд також пояснює, що на даний момент це стосується тільки Індаятуба і що бразильські заводи в Сан-Бернарду-ду-Кампу, Порту-Феліс і Сорокаба будуть продовжувати працювати в звичайному режимі.

Це рішення не дивує. Кілька днів тому Toyota оголосила, що планує скоротити своє світове виробництво на 40% в жовтні саме через брак напівпровідників. Казунарі Кумакура, глобальний менеджер із закупівель бренду, пояснив Automotive News Europe, що нові обмеження, введені в Південно-Східній Азії, створили проблеми в поставках, особливо на заводах, розташованих в Малайзії і В’єтнамі. Бракує не лише мікрочіпів, а й інших деталей.

Toyota передбачає, що в листопаді ситуація може дещо нормалізуватися.

«Ми продовжимо аналізувати очікуване виробництво в жовтні і оголосимо більш детальну інформацію в середині вересня», – йдеться в заяві виробника.


Не пропустіть