Компанія Ford представила оновлене сімейство моделей Ford Focus (Фото)

Сімейство оновленого Ford Focus дебютувало на європейському ринку.

Європейський підрозділ компанії Ford представив оновлений Focus четвертої генерації. В ході модернізації у моделей сімейства змінився і дизайн, і оснащення. Новинки отримали помітно доопрацьовану лицьову частину: змінилися не тільки фари (вони є повністю світлодіодними вже в базовій версії, за доплату пропонується адаптивна оптика), радіаторна решітка, бампер, а й капот. Емблему марки Ford новинок перенесли на решітку. Різницю в дизайні версій Titanium, ST-Line і Active для оновленого Ford Focus зробили більш помітною.

Нагадаємо, що 12,3-дюймова цифрова «приборка» з’явилася у моделі Ford Focus ще влітку 2020 року, а тепер її оснастили інформаційно-розважальним комплексом Sync 4 з тачскріном на 13,2 дюйма. Нова мультимедіа підтримує бездротову інтеграцію смартфонів через додатки Android Auto і Apple CarPlay і бездротове ж оновлення ПЗ, а також краще розпізнає людську мову і дає доступ до сервісів Connected Navigation і Ford Secure з безкоштовною пробною підпискою.

Помірно-гібридні силові агрегати на 125 і 155 к.с., також з’явилися в минулому році, тепер пропонуються для нового Ford Focus не тільки з 6-ступінчастою МКПП, а й з 7-ступінчастим роботом – як на оновлених Fiesta. Також в лінійці моделі залишилися звичайні 1,0-літрові бензинові мотори EcoBoost потужністю в 100 і 125 к.с., що працюють з МКПП, і 1,5-літрові дизельні агрегати EcoBlue на 95 і 120 к.с., для старшого з яких доступний 8-ступінчаста АКПП.

Разом з базовими моделями Ford Focus оновився і «заряджений» Focus ST. Йому, крім іншого, дістався новий зелений відтінок кузова під назвою Mean Green: як у Fiesta ST і Puma ST, а також нові сидіння власної розробки підрозділу Ford Performance. Спортивна версія як і раніше буде доступна в кузовах хетчбек і універсал. Вона збереже 2,0-літрову 280-сильну бензинову «турбочетвірку», а ось про долю 190-сильного дизельного агрегату аналогічного об’єму автовиробник поки нічого не повідомляє.


Не пропустіть