Навіщо оформляти ОСЦПВ онлайн у Львові?

Автострахування — це не тільки відмінний захист ваших фінансів, а й обов’язковий документ для кожного водія за Законом України. У всіх містах потрібне страхування ОСЦПВ для транспортного засобу, щоб захистити вас та інших автомобілістів. З 2018 року страхування почали оформляти не тільки в офісах компаній, але й в електронному форматі, що значно спростило та прискорило процес реєстрації. Багато водіїв у Львові вважають за краще електронне страхування, адже онлайн-документ не помнеться, не загубиться і не зноситься з часом.

Finance.ua подбав про своїх користувачів і створив сервіс для підбору дешевої страховки на машину. Даний сервіс з простим інтерфейсом дає можливість підібрати ідеальний варіант страхування для кожного водія. Користувач налаштовує фільтри та обирає відповідний для себе варіант. Буквально декілька хвилин, і на сайті з’явиться список пропозицій, створений на перевагах користувача. Все, що залишається — оформити та оплатити поліс. ОСЦПВ оформляється за 15 хвилин і документ приходить на електронну пошту.

Як працює ОСЦПВ у разі ДТП

Закон про ОСЦПВ регламентував стандарти відшкодування стороні, яка зазнає збитків у результаті дорожньо-транспортної пригоди або при іншому страхового випадку. ОСЦПВ покриває витрати в разі:

  • шкоди здоров’ю потерпілого водія;
  • пошкодження транспортного засобу потерпілого;
  • шкоди здоров’ю пасажирів постраждалої сторони;
  • пошкодження муніципального майна.

Згідно ст.126 кодексу України представник правоохоронних органів може оштрафувати водія в разі:

  • якщо власник транспортного засобу забув страховку вдома (в цьому випадку допоможе ОСАГО онлайн);
  • коли поліс прострочений;
  • якщо страхування не оформлено.

ОСАГО не компенсує збитки, завдані винуватцю аварії, а також у випадках:

  • ДТП через природні або технологічні катастрофи;
  • викрадення транспортного засобу;
  • крадіжки майна з авто;
  • навмисно завданих збитків;
  • потреби в реставрації авто та лікування винуватця.

Щоб перевірити дійсність поліса, потрібно зайти на сайт центральної бази даних МТСБУ. Знайти реєстрацію документа можна за номером ТЗ і за номером договору страховки на авто у Львові. Ціна на ОСАГО може варіюватися в залежності від типу транспортного засобу, наявності пільг, додаткового покриття та міста, в якому реєструється поліс.

Крім того, важливо стежити за простроченням автоцивілки, адже вона оформляється лише на рік, але з можливістю пролонгації. Щоб швидко оформити поліс, ви можете скористатися сайтом https://finance.ua/insurance/osago/in-lviv — налаштовуйте фільтри та реєструйте документ.

Франшиза для автоцивілки

Страхові компанії пропонують водіям франшизи від 0 до 2600 гривень. Нульовий тип франшизи вважається найбільш ефективним, але найдорожчим з усіх. У разі ДТП, винуватець аварії з нульовою франшизою не повинен буде відшкодовувати збиток, бо повну суму виплатить страхова.

Економія на дешевому полісі без франшизи не виправдає себе в разі дорожньо-транспортної пригоди. Але недорога страховка на авто Львів ціна ціна якої здивує кожного, дисциплінує водія, бо в разі ДТП майже весь збиток доведеться платити зі своєї кишені.


Не пропустіть