Нова вантажівка МАЗ екологічного рівня Євро-6

На ринку криза, а в Європі зараз з попитом все добре. «Ага, значить, пора пробиватися на європейський ринок!» – вирішили на МАЗі і почали готувати цілу лінійку техніки для Європи. Прайд МАЗів Euro-6 поповнився чотиривісним самоскидом, пише fishki.net.

Це вже четвертий МАЗ екологічного рівня Euro-6, третій МАЗ з новим дизайном, другий МАЗ з «топовим» мерседесівським двигуном OM471 і перший 4-вісник в СНД, що відповідає стандартам Euro-6.

Позначення новинки – МАЗ-6516М9-620.

Першою вантажівкою мінської марки, на який встановили двигун OM471, був сідельний тягач МАЗ-5440М9, вперше представлений в серпні 2014 року.

Новим було все, не тільки двигун. Для флагманського далекобійного тягача повністю переробили шасі і дизайн.

Дизайн, до речі, «підв’язаний», перш за все, до двигуна, а саме – до ширини його радіатора і вимогам до дотримання певних температур, які повинні бути забезпечені в просторі над двигуном, перед ним, і за ним.

Звідси настільки помітна різниця з серійними МАЗами. Самоскид повністю успадкував новий фронтальний вигляд.

А ось кабіна тут іншої модифікації – коротка з низьким дахом.

Як і у тягача, штамповані елементи і підсилювачі цих елементів тепер інші. Тому, незважаючи на загальну схожість контурів з серійними МАЗами, ця кабіна – нового покоління, більш технологічна у виробництві.

Задні ліхтарі теж нового дизайну, і, як годиться самоскиду, обрамлені захисною решіткою.

Взагалі європейських комплектуючих тут сила-силенна.

Наприклад, передні ресори спеціально для цього самоскида виготовила бельгійська фірма Weweler-Colaert. Спершу ресори цього постачальника МАЗ використовував тільки для болідів своєї ралійної команди.

У непідготовленого водія буде шок. Стільки комунікацій в моторному відсіку МАЗів зроду не було.

Для дотримання норм Euro-6 потрібна маса електроніки та додаткових систем. Звідси достаток трубок і шлангів. Попутно треба відзначити високу якість укладання проводки.

Цікавий нюанс – фальшрешітка піднімається разом з бічними дефлекторами. Таке рішення вперше застосовано на МАЗах.

Доступ до точок обслуговування і справді покращився. Правда, в просторі за фальшрешіткою радіатора теж незвично багато проводів. Компонування цієї зони істотно відрізняється від інших МАЗів.

Приладова панель на 90% аналогічна тягачу Euro-6. Цілком якісний пластик, плавні контури. Кермо поки стоїть мерседесівське, але вже існують ескізи свого майбутнього оригінального рульового колеса.

Вперше на самоскидах МАЗ – шторка вітрового скла, оснащена електроприводом. Управляється вона якраз з верхнього блоку клавіш.

Коли ж серія? Поки про це говорити рано. Швидше за все, навіть не нинішній рік.


Не пропустіть