Автоімпортери передали майже всі нові авто ЗСУ та поліції

Вітчизняні автоімпортери активно допомагають українським захисникам машинами.

Про це повідомив генеральний директор Всеукраїнської Асоціації автомобільних імпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко на своїй сторінці в Facebook.

«Автоімпортери- учасники ВААІД передали майже всі нові авто, які були в наявності, ЗСУ та поліції, однак, авто і далі не вистачає», – пише він.

Назаренко пропонує на період воєнного стану дозволити імпорт транспортних засобів без сплати податків в разі, якщо декларантом виступає автогосподарство МО чи МВС. МО чи МВС можуть уповноважити відповідальних осіб на кордонах отримувати такі авто від іноземних благодійників та декларувати такі ТЗ і ніяких зловживань не буде, бо по документам такі ТЗ будуть належати МО чи МВС.

«Мені повідомляють, що є бажаючі іноземні компанії передати ЗСУ такі ТЗ безкоштовно, однак, вони не суб’єкти зовнішньоекономічної діяльності України і не можуть їх ввезти! Вони на кордоні передають авто представникам МО і МВС, а ті декларують без сплати податків! Сертифікувати не потрібно, реєструвати теж і одразу бійцям!», – підсумував експерт.


Не пропустіть