У США випустили броньований суперкар Aston Martin із електрошокерами у дверях (Фото)

Американська компанія AddArmor, заснована колишніми співробітниками спецслужб, розробила і випустила броньовану версію британського суперкара Aston Martin Vantage.

Автомобіль отримав модернізовану конструкцію, здатну захистити від пострілів із стрілкової зброї, а також інше спеціальне обладнання.

Так, британська модель отримала товсте куленепробивне скло, а для посилення кузова використовувало легкий, але дуже міцний кевлар, завдяки якому автомобіль додав у масі трохи більше 200 кг. Для захисту даху та паливного бака застосували загартовану сталь, а моторний відсік додатково посилили композитними матеріалами.

Балістичний захист автівки відповідає міжнародному стандарту B4.

До складу спеціального обладнання увійшли шини run-flat, що дозволяють продовжувати рух після пробивання колеса, а також спеціальні насадки на вихлопні патрубки, які не дозволять помістити у них сторонні предмети. Як бонус, у дверні ручки інтегрували спеціальні електрошокери, щоби при нападі зловмисники не могли проникнути в салон.

Рушійною силою машини є той же 4,0-літровий твін-турбо мотор V8 від Mercedes-AMG потужністю 510 к.с. і 685 Нм крутного моменту. В ролі трансмісії виступає 8-швидкісна АКПП.


Не пропустіть