Європа повністю відмовиться від авто з ДВЗ: названа дата

Європейський парламент підтримав пропозицію, згідно з якою в Євросоюзі буде заборонено продаж нових авто з бензиновими та дизельними двигунами внутрішнього згоряння. Заборона почне діяти з 2035 року.

За ухвалення цієї резолюції проголосувало 339 депутатів, проти – 249, утрималися – 24. При цьому експлуатацію вживаних авто буде дозволено.

Рішення Європарламенту в цьому випадку мають рекомендаційний характер і формально не є обов’язковими. Однак подібні резолюції говорять про те, що влада багатьох європейських держав націлена відмовитися від бензинових та дизельних автомобілів у найближчі 10-15 років.

Крім того, чимало великих автовиробників всіляко підтримують бажання влади Євросоюзу прискорити перехід на електромобілі. Так, представники Ford і Volvo вже публічно підтримали це рішення, а, наприклад, у Volkswagen неодноразово заявляли про своє бажання повністю припинити випуск автомобілів з традиційними двигунами внутрішнього згоряння до 2030-2035 років.

Тим часом, поки в ЄС планують вийти на нульовий рівень викидів, в Україну активно ввозять старі «євробляхи», які, як правило, не мають каталізаторів та сажових фільтрів.


Не пропустіть