Більш економний та екологічний: Volkswagen оновив двигун 1.5 TSI

Німецький концерн Volkswagen оновив рядну «четвірку» 1.5 TSI сімейства EA211 другої генерації. Модернізація агрегату ніяк не вплинула на його потужність, але він став економічнішим та екологічнішим.

Як стало відомо, триступеневий каталітичний нейтралізатор і фільтр сажі тепер розташовані ближче до силової установки. Крім того, вони об’єднані у модуль контролю викиду. Це дозволило зробити вихлоп чистішим, а також скоротити використання дорогоцінних металів.

Крім того, було доопрацьовано систему, яка відповідає за відключення половини циліндрів для зниження витрати пального. Тепер їх увімкнення та вимкнення відбувається плавніше. Розширений робочий діапазон системи, тому їхати на двох циліндрах 1.5 TSI зможе частіше, ніж попередник.

Дані щодо витрати та викидів для нової версії поки що невідомі, при цьому мотор має колишню потужність у 150 кінських сил.

Зазначимо, що актуальна версія двигуна на Volkswagen T-Roc витрачала 6,2-6,8 л/100 км по NEDC у міському циклі, 4,4 л/100 км по трасі та 5,0-5,3 л/100 км у комбінованому циклі.


Не пропустіть