Названо найкращі китайські автомобілі у 2022 році

Китайський підрозділ американської агенції J.D. Power оприлюднив рейтинг автомобілів із найкращими «характеристиками, виконанням та компонуванням» (APEAL).

Усі позиції у списку – це відображення опитування тисяч автолюбителів, які володіють своїми автомобілями від 2 до 6 місяців. Оцінювались 10 параметрів, починаючи від зовнішнього вигляду автомобіля та закінчуючи безпекою та комфортом. В дослідженні взяли участь понад 35 тисяч осіб, які купили нову машину в період з червня 2021 року по березень 2022 року. Максимальна кількість балів, яку міг набрати автомобіль, — 1000.

Серед китайських брендів перше місце посіла компанії GAC Trumpchi та Geely, які отримали однакову кількість балів – 731. Далі у рейтингу йдуть Dongfeng Forthing (727 балів) та Roewe (727 балів), Chery (726 балів). З мінімальним відривом йде Haval (725 балів), потім Changan (719 балів) та Hongqi (715 балів).

Якщо говорити про конкретні моделі, то в сегменті бюджетних середньорозмірних седанів відзначився Chery Arrizo 5 Plus, а серед таких же седанів у середньому ціновому діапазоні найкращими стали Geely Binrui та Preface.

Найкращі субкомпактні кросовери – GAC GS3 і Geely Vision X3, найкращий компактний кросовер – Haval M6.

Рейтинг середньорозмірних китайських кросоверів очолили Dongfeng Fengshen AX7 та Chery Tiggo 8 Pro.


Не пропустіть