На аукціоні продали культовий Aston Martin Шона Коннері (Фото)

На аукціоні Broad Arrow Auctions в Каліфорнії продано Aston Martin DB5, який належав самому Шону Коннері: актор придбав цю модель 1964 року випуску в 2018 році, лише за два роки до своєї смерті.

«Тато казав, що він має власний DB5, він любив цю машину. І я думаю, що вона була щось унікальне в його житті», — повідомив син актора Джейсон перед продажем автомобіля.

Коли Шон Коннері купив DB5, автомобіль був у відмінному стані, але пофарбований у чорний колір. Тому Шон перефарбував його в той самий сірий, Snow Shadow Grey, – саме в такому кольорі DB5 і знімали в бондіані.

За словами сина актора, Шон Коннері завжди скаржився, що керування справжньою «бондівською» машиною було важким заняттям: через всілякі «гаджети» та зброю вона була важкою і погано слухалася кермо.

«Йому подобалося, наскільки добре все збалансовано у DB5. Тато тільки сказав, що залишив би сидіння з катапультою», – пояснив Джейсон.

Попередня оцінка автомобіля становила $1,4–1,8 млн, але в результаті переможець торгів заплатив $2 425 000. Щоправда, у вартість лоту входила ще й спільна поїздка машиною з легендою «Формули-1» Джекі Стюартом.


Не пропустіть