Rivian відкликає майже всі автомобілі через небезпечний дефект

Представники компанії Rivian Automotive Inc. оголосили про відкликання близько 13 тисяч електромобілів, які були вироблені у 2021 та 2022 роках. Сервісну акцію було оголошено у зв’язку з виявленою несправністю в системі управління.

Як стало відомо, проблема полягає в неправильній установці кріплення, яке з’єднує верхній важіль управління та поворотний кулак. У деяких випадках такий дефект може призвести до втрати керування автомобілем. На даний момент відомо про сім таких інцидентів. Компанія стверджує, що ніхто не постраждав.

Це втретє, коли виробник змушений відкликати партію випущених електромобілів. У травні Rivian зіткнувся з несправністю системи класифікації пасажирів. Дефект був виявлений у моделях R1T. Потім у серпні виробник повернув на конвеєр понад 200 машин через проблеми кріплення ременів безпеки.

Rivian – стартап, який голосно заявив про себе минулого року. На момент запуску компанія оцінювалася у суму понад $100 млн, проте за час свого існування виробник не виправдав очікувань інвесторів. Наразі акції компанії впали на 67%.


Не пропустіть