Відомий німецький автовиробник повністю відмовиться від автомобілів з ДВЗ до 2033 року

Німецька автомобілебудівна компанія Audi оголосила, що випускатиме електричні моделі на усіх своїх заводах із 2026 року, а з 2033-го виробник повністю відмовиться від випуску моделей з ДВЗ.

Як стало відомо,  після 2026 року Audi має намір показати відразу кілька нових електричних моделей. Їх випускатимуть на підприємствах компанії у всьому світі.

У компанії заявили, що будуватимуть нові заводи лише в тих регіонах, де потрібні додаткові виробничі потужності. Загалом до 2030 року Audi інвестує майже 500 мільйонів євро на навчання своїх співробітників збиранню електроавто. Також німці хочуть скоротити щорічні заводські витрати вдвічі до 2033 року.

Раніше повідомлялось, що Audi зніме з виробництва дві моделі з традиційними моторами — A1 та Q2. Така ж доля чекає на суперкар R8 із двигуном V10 і спорткар TT.

Нагадаємо, офіційний імпортер Audi в Україні, ТОВ «Порше Україна», повідомив про те, що змушений тимчасово призупинити імпорт та продаж клієнтських автомобілів, що мають серійно або в якості опції навігаційну систему та/або голосове керування, яке не може розпізнавати та відтворювати українську мову.


Не пропустіть