Стала відома дата прем’єри нового Toyota Land Cruiser Prado

Японська автомобілебудівна компанія Toyota знову перенесла презентацію позашляховика Land Cruiser Prado п’ятого покоління – на літо 2023 року.

Про це повідомляє японське видання BestCarWeb із посиланням на власні джерела.

Перенесення дати дебюту пов’язане зі світовою кризою в автопромі, яка виражається в коронавірусних обмеженнях і проблемами з постачанням запчастин. Через це Toyota неодноразово призупиняла роботу своїх заводів і загалом серйозно скоротила обсяги виробництва.

Передбачається, що зі зміною покоління Прадо збереже рамну конструкцію і буде побудований на тій же модифікованій «візку» TNGA-F, що і Land Cruiser 300.

Моторну гаму новинка напевно розділить з Крузаком, що отримав замість старих V8 сучасні турбодвигуни V6. Йдеться про новий 3,3-літровий турбодизельний мотор потужністю 299 к.с. і 700 Нм крутного моменту, а також бензинову твін-турбо «шістку» 3.5 від Lexus LS. Остання видає 415 к.с. та 600 Нм. Обидва двигуни поєднуються з новою 10-ступінчастою АКПП та системою повного приводу з трьома блокуваннями диференціалів та селектором режимів руху Multi-Terrain Select.


Не пропустіть