Водіям розповіли, що краще не залишати в автомобілі в зимку

Для багатьох водіїв автомобіль – це їхній другий будинок. У машинах вони зберігають багато різних речей, які можуть стати в нагоді під час поїздок. Але з приходом морозів деякі з предметів варто прибрати із салону авто, оскільки вони можуть завдати шкоди водієві та пасажирам.

Експерти видання Express розповіли, які речі краще не залишати у салоні машини взимку. Серед них аерозольні балончики (лаки, фарби, дезодоранти та інше). За низьких температур їх корпус може просто тріснути або вибухнути. Також можуть вибухнути пляшки або банки з газованими напоями.

Не менш небезпечно залишати в салоні машини взимку павербанки, мобільні пристрої, планшети та інші гаджети. Їхні батареї не тільки швидко розрядяться, а й можуть вийти з ладу. Якщо батареї лужні, вони можуть вибухнути і потекти. Ще мороз негативно впливає на дерев’яні музичні інструменти. Тому їх також не рекомендують залишати надовго в салоні автомобіля.

Під дією холодних температур можуть деформуватися та тріснути дзеркала, окуляри та інші вироби зі скла. Тому, виходячи з автомобіля, забирайте їх із собою. Ліки, які тривалий час пробули за низьких температур теж не можна приймати, оскільки вони можуть завдати шкоди організму. Адже у всіх медикаментів є певна температура зберігання і найчастіше вона вища за 0 градусів.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть