Євросоюз вирішив позбавитися авто з двигунами внутрішнього згоряння до 2035 року

Комітет постійних представників країн ЄС схвалив рішення про відмову на території Євросоюзу до 2035 року від автомобілів із класичними двигунами внутрішнього згоряння. Ця заборона не стосується Німеччини, влада якої взяла курс на автомобілі на синтетичному паливі.

Фактично документ забороняє продаж після 2035 року нових автомобілів з дизельними, бензиновими та гібридними силовими установками, окрім тих, що працюватимуть на синтетичному паливі.

Спочатку Єврокомісія планувала запровадити повну заборону продажу нових авто з двигунами внутрішнього згоряння. Однак Німеччина виступила проти цієї пропозиції, в останній момент заблокувавши регламент і вимагаючи переглянути його.

Після тритижневих переговорів сторони домовилися заборонити після 2035 року продаж нових автомобілів з ДВЗ, якщо вони не використовують виключно нейтральне паливо з точки зору викидів CO2.

Нагадаємо, нещодавно президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт №8172 про розвиток електротранспорту та електрозарядної інфраструктури.


Не пропустіть