Першу партію “Дозор-Б” передадуть армії вже в квітні

Багатостраждальний український бронетранспортер “Дозор-Б” все-таки поставлять в ЗСУ. Про це повідомив директор Львівського бронетанкового заводу Роман Тимків. “Ми гідно пройшли весь шлях, в рекордно короткий термін освоїли виробництво “Дозорів” і зараз останні три машини з першої партії доукомплектовуються навісними і внутрішніми комплектами ЗІП”, пише autoconsulting.com.ua

Уже в квітні ЛБТЗ планує передати партію бронемашин українським військовим згідно державного контракту. Підприємство готове отримати і наступні замовлення на забезпечення потреб Збройних сил України, – підкреслив Тимків. “Дозор-Б” має рівень захисту STANAG 4569 з бічною бронею товщиною 12 мм. Це в 1,5-2 рази більше, ніж у вітчизняних аналогічних бронемашин. Хоча аналогів у “Дозор-Б” в Україні, по суті, і немає, адже він – єдиний відповідає класу “бронетранспортер” з колісною формулою 4х4.

Залишається сподіватися, що БТР “Дозор-Б” все-таки надійде на службу в ЗСУ і зміцнить обороноздатність Україна. Крім держконтракту, Роман Тимків анонсував і виготовлення “Дозор-Б” на експорт. За його словами, інтерес до цієї машини є, але Львівський завод в першу чергу буде виконувати державні замовлення для забезпечення української армії, а вже на останніх потужностях – експорт.