Лише три автовиробники не визначились із долею своїх російських заводів

У рф лише три іноземні автовиробники не визначилися з долею своїх заводів. Мова йде про Hyundai, Stellantis та Mitsubishi. Проте така невизначеність не може тривати нескінченно.

Як відомо, виробництво автомобілів Hyundai у Санкт-Петербурзі зупинилося у березні минулого року. Після цього ходило багато різних чуток, але глобального рішення щодо долі підприємства немає. У російському Мінпромторгу у травні цього року говорили про намір Hyundai продати завод, але кому саме — незрозуміло.

Щодо концерну Stellantis, то йому належить 70% підприємства «ПСМА Рус» у Калузі, на якому до минулого року збирали автомобілі Peugeot, Opel та Citroеn. Другий власник підприємства – японська Mitsubishi – збирала на ПСМА Рус моделі Outlander і Pajero Sport. Конвеєр підприємства досі перебуває у простої.

Нагадаємо, в Україні Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло до переліку міжнародних спонсорів війни китайську автомобільну компанію Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd, відому як Geely.


Не пропустіть