Культовий спорткар DeLorean DMC-12 із «Назад у майбутнє» знайшли у старому сараї (Відео)

Автомобіль DeLorean DMC-12, який став знаменитим завдяки фільму «Назад у майбутнє», виявили у старому гаражі у Нью-Мексико (США). Відповідний ролик було з’явився на YouTube.

Як стверджують автори ролика, знайдена модель є одним із перших випущених DeLorean. Раритетний спорткар зійшов з конвеєра у 1981 році. Машина знаходиться в дуже хорошому стані, за винятком пилу, що покрив кузов. Одометр авто показує лише 977 миль (1572 км).

Зазначимо, перший прототип майбутнього DeLorean DMC був розроблений в 1977 році і мав кузов з нержавіючої сталі з підйомними дверима. Випуск серійної версії спортивного купе було налагоджено у Північній Ірландії у 1981 році. У 1985 році спортивне купе здобуло всесвітню популярність після зйомок у першій частині фільму «Назад у майбутнє». Наразі у світі збереглося близько 6,5 тис. таких автомобілів.

Автомобіль комплектувався 2,85-літровим двигуном V6 потужністю 132 кінські сили і 207 Нм крутного моменту. Агрегат працює разом із п’ятиступінчастою механічною коробкою передач. Максимальна швидкість авто – 177 км/год.


Не пропустіть