Найцікавіші типи кузова автомобіля

Shooting brake – найкрутіший, але незаслужено обділений увагою тип кузова. Спочатку він створювався як мисливський фургон, але нам більше до душі потужний і практичний Gran Turismo, пише fishki.net

Chevrolet Corvette AeroWagon

002

Один з найсвіжіших проектів з перетворення серійних спорткарів в ексклюзивні шутінг-брейки підготував американський тюнер Callaway. Всього за 16,5 тисячі доларів фірма пропонує переробити звичайний Chevrolet Corvette в трьохдверний універсал.

Доопрацювання двигуна не передбачено, тому, залежно від базової модифікації купе, це буде або 6,2-літрова 450-сильна “вісімка”, або його люта компресорна версія потужністю 650 кінських сил.

Ferrari GTC4 Lusso

004

GTC4 Lusso – чотиримісний суперкар, що прийшов на зміну моделі FF. Його оснастили модернізованим 6,3-літровим дванадцятициліндровим атмосферником, потужність якого досягла 680 кінських сил.

Повнопривідний суперкар з повнокерованим шасі здатний прискорюватися з місця до ста кілометрів на годину за 3,4 секунди.

Aston Martin Bertone Jet 2 + 2

006

На честь 100-річного ювілею «Астона» кузовне ательє Bertone побудувало «шутінг-брейк» на базі Rapide. Кузов спочатку виліпили з гіпсу, відсканували і потім відтворили вже в металі, вуглепластика і склі.

Під капотом нічого не змінилося – як і у серійного Aston Martin Rapide, тут встановлено 12-циліндровий агрегат об’ємом шість літрів і потужністю 476 кінських сил.

Bentley Continental Flying Star Shooting Brake

008

Робота італійського ательє Carrozzeria Touring Superleggera – купе Continental GT, перероблене в шутінг-брейк. Машина дебютувала в 2010 році на моторшоу в Женеві. За її зовнішність відповідав бельгійський дизайнер Луї де Фабрібекерс.

У «Легкої зірки» нові двері, задній бампер, ліхтарі і алюмінієві двері з електроприводом. А також модифіковане шасі – щоб вийшла плоска підлога при складених задніх сидіннях. Силові установки доступні дві: 560-сильний W12 від звичайного Continental GT або його 610-сильна версія від GTC Speed.

Aston Martin Virage Shooting Brake

010

Цей автомобіль італійське кузовне ательє Zagato представило на конкурсі елегантності Chantilly Arts & Elegance Concours d’Elegance в 2014 році в рамках святкування 95-річчя компанії.

Aston Martin EG Shooting Brake

012

У 2007 році італійська компанія Quality Cars отримала замовлення на будівництво шутінг-брейка на базі Aston Martin Vanquish. Дизайн кузова, виконаного з алюмінію і вуглепластика, розробив Франческо Боніоло. Натхненням для нього стали 1968 Aston Martin DBS і британські винищувачі сорокових років.

Іntermeccanica Mustang

014

У 1977 році кузовне ательє Construzione Automobili Intermeccanica побудувалошутінг-брейк на базі … «Мустанга». Замовлення надійшло з США, від глави рекламного агентства J. Walter Thompson Барні Кларка і дизайнера Боба Камберфорда.

Pontiac Firebird Type K

016

Результат експериментів General Motors з будівництва дводверного універсалу, який, на жаль, так і залишився концептом.

Ferrari 365 GTB/4 Daytona Shooting Brake

018

Автомобіль побудований в 1969 році за проектом Луїджі Чінетті молодшого, сина триразового переможця Ле Мана, і Жене Гарфінкл. Ідея – створити практичний і функціональний Ferrari.


Не пропустіть