Стало відомо, наскільки екологічним є новий кросовер від Volvo і Geely

Шведський бренд Polestar, що належить Volvo і Geely, провів першу оцінку життєвого циклу для Polestar 4. Виявилося, що електричний кросовер має найнижчий вуглецевий слід серед усіх автомобілів марки.

Як зазначається, Polestar 4 продемонстрував вражаюче скорочення викидів вуглекислого газу порівняно з Polestar 2. Так, обсяг викидів CO2 у його стандартній зарядці від 100-відсотково екологічно чистих джерел енергії складає всього 19,4 тонни.

Далекобійна версія кросовера з одномоторною силовою установкою викидає 19,9 тонни вуглекислого року, а обсяг викидів двомоторної версії з розширеним запасом ходу становить 21,4 тонни. Для порівняння, обсяг викидів Volvo XC40 із ДВЗ за увесь життєвий цикл у 200 000 км становить приблизно 58 тонн.

«Щоб досягти нашої мети за нульовим рівнем викидів, ми обмежили кількість викидів вуглекислого газу для всіх наших автомобілів. Протягом усього процесу розробки Polestar 4 його баланс вуглецю впливав на все: від вибору матеріалів до джерел енергії на заводі. І ми можемо прагнути чистої вуглецевої нейтральності», — зазначає керівник відділу сталого розвитку компанії Polestar Фредріка Кларен.

Як повідомлялось, новий кросовер Polestar 3 протестували за екстремально високих температур в ОАЕ.


Не пропустіть