Tesla погрожує багатотисячними штрафами за перепродаж Cybertruck

Компанія Tesla підготувала нову угоду користувача, в якій з’явився окремий пункт лише для покупців електричного пікапа Cybertruck. Про це повідомляє Business Insider.

Зокрема документ запроваджує низку обмежень для потенційних клієнтів Tesla. Наприклад, покупцям Cebertruck заборонять перепродувати машину протягом першого року володіння. В іншому випадку на клієнта чекає штраф у розмірі 50 тис. доларів. Судячи з документів, таку суму американська компанія планує стягувати з клієнтів через суд у разі порушення договору.

Також таким покупцям можу повністю заборонити купувати машини Tesla у майбутньому. Втім, для деяких буде зроблено виняток. Штраф не стягуватиметься, якщо у клієнта Tesla була якась «вагома причина» продати електричний пікап. У такому разі водій повинен буде звернутися безпосередньо до Tesla з проханням викупити назад Cybertruck.

У такому разі клієнту повернуть ту суму, яку він витратив на покупку, з вирахуванням 25 центів за кожну милю пробігу. Також компанія має право вимагати компенсації за знос машини. Якщо запропонована сума продавця не влаштує, йому можуть дозволити реалізувати автомобіль іншим способом.

Презентація Tesla Cybertruck відбулася ще 2019 року. Після цього старт виробництва пікапа та початку продажу кілька разів відкладали. Подейкують, що клієнтам машина стане доступною 30 листопада.


Не пропустіть