Hyundai продає свій російський завод

Російський завод Hyundai, який простоював півтора роки, буде проданий. Про це повідомляє південнокорейське агентство Yonhap.

«Закінчується 14-річна історія роботи вкрай успішного підприємства, на якому збирали хіти російського авторинку – Hyundai Solaris, Kia Rio та Hyundai Creta», – йдеться у повідомленні.

Підприємство буде продано компанії «Арт-Фінанс», пов’язаної з дилером «Авілон». За даними корейської компанії, завод буде переданий новому власнику за символічні 10 тис. рублів, при цьому в договорі буде прописана можливість зворотного викупу підприємства.

Нагадаємо, завод «Хенде Мотор Мануфактурінг Рус» було збудовано у 2010 році. Обсяг випуску перевищував 200 тисяч автомобілів на рік.

Раніше повідомлялось, що Hyundai планує випустити маленький і дешевий, але заряджений хетчбек N із 800-вольтовою зарядкою.

Нагадаємо, Hyundai та Kia представили шини з висувними ланцюгами протиковзання. Технологія уже запатентована в Південній Кореї та США. Hyundai та Kia планують розглянути можливість масового виробництва шин після подальших технологічних розробок та випробувань.


Не пропустіть