Найбільший шарнірний самоскид Volvo A60H вантажопідйомністю 60 тонн

На створення гіганта компанія пішла через прохання споживачів, які вимагали машину, здатну перевозити більше за один рейс. Запит було вирішено радикально – новий A60H здатний перевезти на 40% більше, ніж наступний за розмірами шарнірний самоскид з індексом A40G. Застосовуватися нова машина буде в основному на кар’єрах і в великомасштабних будівельних проектах. Початок поставок очікується в кінці цього року, пише enki.ua

Дизайн і використовувані технології для самоскидів серії A40 і A60 відрізняються несуттєво – справа тільки в розмірах. Нова машина також має колісну формулу 6х4 або 6х6 з автоматичною трансмісією. У A60H встановлено 16-літровий двигун власної розробки потужністю 663 к.с., диференціали, гідромеханічна рульова система і активна гідравлічна передня підвіска.

Особливу увагу було приділено шинам для новинки. Гума такого розміру давно випускається великими компаніями, але для шарнірного самоскида таких розмірів потрібні специфічні шини, які і були розроблені спеціально для цієї моделі. На виставці машину демонстрували разом з найпершою моделлю самоскида Volvo DR631, показуючи, таким чином, шлях, який був пройдений за 50 років.


Не пропустіть