Kia відкликає понад 100 тисяч автомобілів: названа причина

Власники Kia Carnival 2022-2024 років та Sportage 2023-2024 років повинні звернути увагу на брязкіт за кермом, тому що це може бути першим попередженням того, що молдинги на даху можуть відлетіти на швидкості. Про це повідомили у пресслужбі виробника.

Як зазначається, Kia відкликає 40 426 автомобілів Sportage та 60 623 Carnival у США через виробничу помилку, яка могла призвести до розхитування деталей. Хоча молдинг не є необхідним для безпечної експлуатації автомобіля, якщо він відвалиться під час руху, то це може стати причиною ДТП.

Автовиробнику стало відомо про цю проблему у вересні, але через втрату більшості деталей провести ретельну перевірку виявилося важко. Однак Kia отримала достатньо скарг від власників, щоб зрозуміти, що їй потрібно провести розслідування. Тести показали, що молдинг може відірватися на швидкості близько 145 км/год.

У компанії повідомили, що надмірна кількість герметика для панелей даху або неправильне встановлення деталей може призвести до їх від’єднання від автомобіля. За потреби молдинг даху замінять деталями з фіксаторами. Крім того, компанія удосконалила процеси збирання.


Не пропустіть