В Україні можуть заборонити затримувати авто за неправильну парковку

У Раді розглядають ініціативу щодо скасування затримання автомобілів за порушення правил паркування. Законопроект, який нині перебуває на розгляді, передбачає суттєві зміни у системі правоохоронної діяльності, що стосуються інспекторів з паркування. Про це повідомляє пресслужбу парламенту.

Метою законопроекту №9092-3 є тимчасове, на період дії воєнного стану, позбавлення виконавчих органів, сільських, селищних, міських рад, в особі інспекторів з паркування, права здійснення тимчасового затримання транспортних засобів та надання при цьому відповідних повноважень працівникам уповноважених підрозділів Національної поліції.

Документом, зокрема, забороняється тимчасове затримання авто інспекторами з паркування виключно під час дії правового режиму воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях, де введено воєнний стан.

Раніше повідомлялось, що в Україні збільшать штраф за неправильне паркування. Йдеться про неправильне паркування великогабаритних та великовагових транспортних засобів.

Нагадаємо, на розмір штрафу за паркування у недозволеному місці впливає наскільки неправильно і де саме припаркований транспортний засіб. Так, за порушення правил зупинки/стоянки розмір штрафу складе 340 грн. Якщо при цьому створюється перешкода чи загроза для інших учасників руху, то його величина зростає до 680 грн.


Не пропустіть