Унікальний спорткар Porsche продадуть на аукціоні за 3 млн доларів (Фото)

Ретельно відреставрований та покращений екземпляр Porsche 959 виставляють на аукціон, при цьому за нього планують виручити рекордну суму близько 3 млн доларів.

Цей спорткар є особливим з кількох причин. По-перше, автомобіль зазнав ретельної трансформації в рамках програми «959 SC Reimagined by Canepa». Це шасі з номером 022, і це один із 266 випущених екземплярів серії 959 Komfort.

Згідно з оригінальною документацією, він був придбаний компанією Nissan Motor Company через бельгійського дистриб’ютора та дилера. Після прибуття в Японію автовиробник розібрав автомобіль, використовуючи його для досліджень та розробок, приділивши особливу увагу вивченню його складної системи повного приводу.

Цей досвід ліг в основу системи повного приводу, яка пізніше буде встановлена на Skyline GT-R покоління R32.

Canepa придбала цей Порше у 2019 році і протягом наступних чотирьох років витратила понад 4000 годин на його відновлення, вартість якого обійшлася майже в 1 млн доларів.

Суперкар може похвалитися новими амортизаторами Penske з титановими пружинами, модернізованими гальмами, кастомними 18-дюймовими колесами та вдосконаленою версією оригінального 2,8-літрового шестициліндрового двигуна з подвійним турбонаддуванням, який генерує понад 800 к.с. і 881 Нм крутного моменту.


Не пропустіть