Автовиробник Nissan потрапив у гучний скандал

Японська влада проводить розслідування порушень, вчинених компанією Nissan, яка довгі роки занижувала виплати своїм фірмам-підрядникам.

Як зазначається, сума цих недоплат із відсотками становить близько $26 млн доларів, а до списку постраждалих включено понад 30 компаній, які постачають різні деталі для автомобілів марки. Це стало найбільшим порушенням в історії Японії після Другої світової війни.

У Nissan визнали факт порушення законодавства, пояснивши його бажанням скоротити витрати виробництва. В компанії стверджують, що вже повернули підрядникам недоплачені суми. Влада має намір пред’явити Nissan офіційне попередження з вимогою вжити заходів для запобігання подібним порушенням у майбутньому.

Цей інцидент став не першим скандалом у японській автомобільній промисловості. У 2023 році з’ясувалося, що компанія Daihatsu, що входить до групи Toyota Motor, спотворювала дані краш-тестів та інших випробувань, пов’язаних із безпекою автомобілів. В результаті Toyota змушена була зупинити роботу деяких підприємств.


Не пропустіть