Експерти назвали найнадійніші бензинові двигуни у світі

Не секрет, що надійність автомобіля в цілому залежить від того, наскільки надійний його силовий агрегат. Врахувавши всі чинники, від яких це залежить, MMR назвав «трійку» безпроблемних бензинових двигунів за всю історію світового автопрому.

Лідером рейтингу стала японська рядна «шістка» Toyota 1JZ-GE/2JZ-GE, яку у різних версіях випускали протягом 17 років (з 1990 по 2007 рік). При хорошій потужності навіть найперших атмосферних версій (180 к.с.), ці агрегати мали відмінний ресурс. Турбовані виконання збільшеного об’єму при мінімальному тюнінгу дозволяли генерувати до 400 сил без критичної шкоди для вузлів.

На другому місці опинився двигун Renault K7J/K7M, який при об’ємі 1,4-1,6 літра видає від 75 до 98 кінських сил. На відміну від лідера рейтингу, його виробляють досі. Загалом цей «атмосферник» надійний за умови регулярного моніторингу стану клапанних зазорів та своєчасної заміни ременя ГРМ.

Замкнув топ-3 2,0-літровий SAAB B204 в атмосферній та турбоверсії. Мотор видає від 130 до 205 кінських сил. Півмільйона кілометрів цей мотор «виходжує» без будь-яких проблем, а ще він дуже простий з точки зору конструкції, невибагливий в експлуатації і має величезний запас міцності.


Не пропустіть