Кличко впав з електробайка за 5000 євро (фотофакт)

Мер Києва Віталій Кличко в середу 20 квітня впав з модного електробайка, на якому з недавнього часу почав їздити на роботу.
У середу, 20 квітня 9:30 до під’їзду будинку на Богдана Хмельницького мер Києва під’їхав на велосипеді в спортивному одязі разом з братом Володимиром і охоронцем, повідомляють «Вести». Брати зникли в під’їзді, і через півгодини градоначальник вийшов звідти вже в костюмі, сів на велосипед і поїхав.

Біля перехрестя на вул. Володимирській Кличко зупинився на червоне світло, на зелений він і охоронець рушили по зебрі, але в кінці переходу мер вирішив заскочити на велосипеді на бордюр. У підсумку Кличко впав, перелетівши через кермо. Частина перехожих, яких було чимало, кинулися на допомогу меру, але вона не знадобилася. Він встав, обтрусився і поїхав в сторону мерії.

Координатор велошколи Асоціації Дмитро Макогон каже, що Кличко порушив правила дорожнього руху. «Скажімо, повертати наліво, як це зробив мер, заборонено. Точно так же, як і їздити по тротуару і переходах – він повинен був злізти з велосипеда і перейти «зебру» пішки. Але порушують всі, оскільки у нас майже немає велосипедної інфраструктури, дороги не пристосовані. Буває, що замість крайньої правої смуги, де, за правилами, повинні їздити велосипедисти, їдуть по другій – так безпечніше », – говорить Макогон. За його словами, в Києві дуже мало велодоріжок, а ті, що є, не завжди вільні.


Не пропустіть