Топ-10 кращих позашляховиків 2020 в Україні

Які автомобілі мають кращі позашляхові якості

Позашляховики – вимираючий клас автомобілів. Більшість виробників вже відмовилися від архаїчних рамних конструкцій і нерозрізних мостів. Проте, залишаються компанії, які вірні своїм традиціям. І не збираються відмовлятися від моделей, що встигли стати легендарними.

Більш того, за останні кілька років світ побачив зміну поколінь найпопулярніших позашляховиків сучасності. Саме тому тема всюдиходів залишається як і раніше актуальною.

Щоб провести ревізію в лавах справжніх «пройдисвітів», MMR склав топ-10 найкращих позашляховиків, які можна купити в Україні в 2020 році.

Land Rover Defender

Land Rover Defender – сама «свіжа» новинка в світі позашляховиків. На момент складання рейтингу автомобіль ще не доїхав до автосалонів в Україні. Однак виробник давно розсекретив всі технічні подробиці про «Дефендер» нового покоління. Тому вже зараз можна з упевненістю говорити про повернення легенди.

Хтось може заперечити: новий «Деф» позбувся рамної конструкції. Тому не може називатися справжнім позашляховиком. Однак дозволимо собі не погодитися з подібними твердженнями. Незважаючи на те, що Defender позбувся рами, він зберіг всі свої позашляхові якості.

Suzuki Jimny

Suzuki Jimny – найменший представник сімейства справжніх позашляховиків. І вас не повинні бентежити його розміри. Після зміни поколінь автомобіль зберіг всі свої головні «фішки»: маневреність, раму, нерозрізні мости, повний привід з жорстким підключенням і блокування міжосьового диференціала.

В Україні «Джимні» доступний з 1,5-літровим бензиновим мотором, який видає 102 кінських сили і 130 Нм крутного моменту.

Jeep Wrangler

Jeep Wrangler також не так давно змінив покоління. Самий іменитий американський позашляховик переїхав на більш міцну і жорстку раму.

Wrangler нового покоління доступний з трьома варіантами даху: жорстка з модульною конструкцією, м’який знімний дах і незнімний м’який дах з електроприводом. Позашляховик пропонують в трьох модифікаціях: Sport, Sahara і Rubicon.

У салоні позашляховика з’явилася нова панель приладів з кольоровим бортовим комп’ютером і індикаторами роботи трансмісії. На центральній консолі з’явилися два USB порту і чотири порти для підключення додаткового обладнання.

Окантовка сенсорного дисплея мультимедійної системи виконана із зносостійкого прогумованого матеріалу.

Mercedes G-Class

Новий Mercedes G-Class дебютував на початку 2018 року. «Гелік» нового покоління оснащується чотирилітровим бітурбо «вісімкою» потужністю 422 кінські сили (610 Нм) і 9-ступінчастим «автоматом». З нуля до «сотні» така машина розганяється за 5,9 секунди. Максимальна швидкість – 210 кілометрів на годину.

У список оснащення позашляховика входить оздоблення салону чорною шкірою, декоративні елементи з шпону горіхового дерева і 18-дюймові колісні диски.

Також «Гелік» оснащений трьома диференціалами – міжосьовим і двома міжколесними – і новим режимом роботи керуючої електроніки. У ньому регулюються настройки адаптивних амортизаторів, рульового управління, коробки передач і відгук на педаль газу.

Toyota Land Cruiser

В Україні Toyota Land Cruiser пропонують з одним єдиним мотором – 4,6-літровим бензиновим двигуном V8, що розвиває 309 кінських сил і 439 Нм крутного моменту.

Останній рестайлінг автомобіль отримав в 2018 році. Однак з технічної точки зору «Крузак» залишився колишнім. Головні оновлення торкнулися протиугінною системи. Всі позашляховики з безключовим доступом тепер оснащені функцією Motion Sensor – датчиком руху, який вмонтовано в ключі безконтактного доступу. Завдяки йому брелок тепер не випромінює сигнал для відкриття дверей в стані спокою, що дозволило знизити ризик викрадення автомобіля.

Ford Ranger

Ford Ranger – один з кращих пікапів, які представлені в Україні офіційно. Останнє оновлення європейська версія американського позашляховика пережила приблизно рік тому.

В Україні «Рейнджер» доступний виключно з 2-літровим дизельним мотором і повним приводом. Також пікап комплектується мультимедійним комплексом з голосовим управлінням, точкою доступу Wi-Fi з можливістю підключення до 10 пристроїв і функцією віддаленого керування автомобілем зі смартфона.

Range Rover

Range Rover – найдорожча модель Land Rover в Україні. Незважаючи на свій преміальний статус, автомобіль не боїться важкого бездоріжжя.

У найближчому майбутньому позашляховик чекає зміна поколінь. Уже відомо, що Range Rover п’ятого покоління буде спроектований навколо модульної платформи, яка дозволяє використовувати два електродвигуни – по одному на кожній осі.

Новинка дебютує з гібридними установками з традиційним ДВС в основі, а пізніше в продаж надійде повністю електрична версія. Очікується, що під підлогою автомобіля розмістять батарею ємністю 100 кіловат-годин, що дозволить електричному Range Rover проїжджати без підзарядки більше 480 кілометрів.

Nissan Navara

Nissan Navara входить до числа найпопулярніших пікапів в світі. У минулому році японці представили оновлену версію позашляховика.

Дизайн «Навара» не зазнав серйозних змін. Більш важливі зміни відбулися в технічній частині. Новинка обзавелася новою механічною трансмісією з шістьма ступенями. Інженери попрацювали і над наддувним дизельним двигуном об’ємом 2,3 літра.

Lexus LX

Lexus LX – це, по суті, люксова версія Toyota Land Cruiser. Відповідно, автомобіль має ті ж позашляхові можливості.

В Україні позашляховик доступний з 4,5-літровим дизельним мотором, віддача якого становить 272 кінські сили і 650 Нм крутного моменту. У парі з ним працює 6-ступінчастий «автомат».

Другий мотор в лінійці – 5,7-літровий бензиновий V8, що видає 367 сил і 530 Нм тяги, якому допомагає 8-діапазонний «автомат».

Jeep Grand Cherokee

На даний момент на ринку представлений Jeep Grand Cherokee четвертого покоління, який ділить одну платформу з Mercedes M-Class. Однак позашляховик наступного покоління буде побудований на платформі Alfa Romeo Stelvio.

Також відомо, що покупцям запропонують новий 10,5-дюймовий дисплей цифровий приладової панелі і нове рульове колесо з чотирма спицями.

Нове покоління Jeep Grand Cherokee повинні представити вже в цьому році, виробництво запустять навесні 2021-го. У моторній гамі з’явиться новий дволітровий турбомотор, а також 5,7-літровий V8. Обидва двигуни будуть оснащені «м’якої» гібридною системою.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть