Експерти розповіли, як тюнінг заважає перепродажу авто

Тюнінг машин вельми популярний в нашій країні. Однак, таке «прокачування» автомобіля може серйозно зашкодити його перепродажу.

Як правило, навіть за вельми скромний термін експлуатації власник машини напевно знайде, що модернізувати в своєму автомобілі, і придумає, як виділити його з інших транспортних засобів. У більшості випадків такий тюнінг зменшить цінник машини на вторинному ринку і знизить її ліквідність.

У зміні екстер’єру моделі немає нічого жахливого. Однак варто брати до уваги – обтягування авто вінілом, перефарбування окремих елементів кузова, навішування різних сторонніх елементів тощо. Це все, як мінімум, змусить потенційного споживача насторожитися. Небазові елементи обважування є всього лише невдалою спробою приховати дефекти, а плівка – маскування вогнищ корозії і просто незадовільний стан ЛФП.

Доопрацювання інтер’єру – ще один фактор, часто знижує ліквідність машини і її цінник на вторинному ринку. Інформація про обробку інтер’єру будь-якого авто, так само як і про оснащення, міститься у VIN-коді. Приховати наявність тюнінгу в салоні просто нереально. Заміна матеріалів обробки або сидінь – майже точно говорить про те, що машина потрапляла у якісь пригоди.


Не пропустіть