Топ-10 американських автомобілів, які не представлені в Україні

Кращі американські автомобілі, які не продаються в Україні офіційно

Американські автомобілі в Україні – це майже раритет. Більшість моделей не поставляються в нашу країну офіційно. Фактично на українському ринку не представлені такі легендарні марки, як Chevrolet, Cadillac, Dodge, Chrysler, GMC і Lincoln. Ніяк не добереться до українців і молода, але зухвала Tesla. Виняток становить хіба що Ford. Та й у того модельний ряд сильно урізаний.

Як результат, практично всі знакові дебюти американського автопрому проходять повз нас. Щоб продемонструвати це наочно, MMR вирішив зібрати 10 кращих американських автомобілів сучасності, які не можна купити в Україні офіційно.

В нашу добірку потрапили моделі, які дебютували в останні кілька років, або ж їх продажі стартують в найближчому майбутньому. При цьому ми відібрали тільки абсолютно нові і найцікавіші автомобілі, які раніше не випускалися. І невідомо, чи доберуться вони взагалі до українських автосалонів.

Tesla Cybertruck

Дебют першого електричного пікапа Tesla відбувся в листопаді 2019 року. Дизайн автомобіля радикально відрізняється від традиційних американських моделей на кшталт Ford F-150.

Електромобіль отримав кузов незвичайної форми, виготовлений з матеріалів для ракет SpaceX, і вражаючі динамічні характеристики: розгін до 100 кілометрів на годину займає у топовій версії близько трьох секунд.

В основі Cybertruck лежить «екзоскелет» – кузов з високоміцної нержавіючої сталі, що витримує обстріл кулями калібру дев’ять міліметрів. Пікап має посадкову формулу 3+3, Заявлена ​​вантажопідйомність – майже 1 600 кілограмів.

Залежно від модифікації, Cybertruck може буксирувати причіп масою від 3,4 до 6,4 тонни.

Mustang Mach-E

Ford вирішив кардинально змінити вектор розвитку свого підрозділу Mustang. Якщо до недавнього часу цей бренд асоціювався виключно з маслкарами, то тепер це також електричний кросовер.

Mustang Mach-E буде мати дві задньопривідні модифікації:

  • базова – з батареєю на 75,7 кВт*год і мотором на 255 кінських сил;
  • «далекобійна» – з батареєю на 98,8 кВт*год і мотором на 282 кінські сили.

Крім того, в лінійку увійдуть повнопривідні варіанти. Батареї у них будуть ті ж самі. А ось мотор потужніший – на 332 кінські сили.

Запас ходу в залежності від версії варіюється від 340 до 600 кілометрів, а розгін до «сотні» – від 7 до 5,5 секунди.

Буде і «заряджена» версія кросовера – Mustang Mach-E GT. До складу його силової установки увійдуть два електромотори сумарною потужністю 459 кінських сил і батарея на 98,8 кіловат-години.

GMC Hummer

У 2021 році в продаж має надійти електричний пікап GMC Hummer. Силова установка позашляховика буде складатися з трьох електромоторів з віддачею 1 000 кінських сил. З місця до 60 миль на годину (97 км/г) «Хаммер» зможе розганятися за три секунди.

«Фішка» пікапа – швидкоз’ємні панелі даху. Всього їх чотири, плюс T-подібна балка над передніми сидіннями – її теж можна демонтувати. Аналогічним рішенням може похвалитися Jeep Wrangler.

Ford Bronco

Ford відродив одну зі своїх легендарних моделей позашляховиків – Bronco. Дебют новинки повинен був відбутися ще в березні 2020 року. Однак його відклали через пандемію коронавірусу.

Відроджений «Бронко» побудований на одній платформі з пікапом Ford Ranger. Під капотом моделі має розміститися один з двох моторів:

  • 2,3-літровий турбомотор EcoBoost потужністю 270 кінських сил;
  • 2,7-літровий V6 потужністю 325 кінських сил.

З ними працюватимуть 7-ступінчаста «механіка» і 10-ступінчаста автоматична коробка передач.

Jeep Gladiator

Jeep Gladiator – це, по суті, той же Wrangler, тільки в кузові «пікап». Для «Гладіатора» є два варіанти повного приводу:

  • Rock-Trac з роздавальної коробкою і диференціалами з електронним блокуванням в обох мостах;
  • Command-Trac з жорстким підключеним передньої осі і іншим передавальним числом понижувальної передачі.

Пікап оснащений посиленими, а у версії Rubicon – 33-дюймовими – позашляховими покришками, переднім стабілізатором, що відключається, і силовим заднім бампером.

Rivian R1T

Електричний пікап Rivian R1T дебютував в 2018 році. У рух його приводить силова установка, до складу якої входять чотири електромотори. Сумарна віддача агрегатів складає 760 кінських сил і 1120 Нм крутного моменту. Першу «сотню» R1T набирає за три секунди.

R1T – це не просто прототип. Rivian вже підписав контракт з Amazon на поставку 100 тисяч подібних електричних фургонів. А на початку 2019 року Amazon очолив раунд інвестицій в стартап на суму 700 мільйонів доларів.

Tesla Roadster

Презентація Tesla Roadster відбулася ще в 2017 році. Щоправда, поки автомобіль не дійшов до серійного виробництва. Але голова компанії Ілон Маск вже встиг назвати «Родстер» найшвидшим серійним автомобілем на планеті.

Roadster оснастили трьома електричними двигунами. Два з них відповідають за обертання коліс задньої осі, а один – передньої. Сумарна віддача моторів не називається, але відомо, що живляться вони від батареї ємністю 250 кіловат-годин, а максимальний обертовий момент становить 10 000 Нм.

З місця до 60 миль на годину (97 км/г) електромобіль розганяється за 1,9 секунди, а до 160 кілометрів на годину – за 4,2 секунди. Чверть милі спорткар долає за 8,8 секунди. Максимальна швидкість моделі перевищує 400 кілометрів на годину.

Cadillac Lyriq

У серпні 2020 року має відбутися презентація першого електромобіля Cadillac, який назвали Lyriq. Спочатку електричний кросовер повинен був дебютувати в квітні, проте через пандемію коронавірусу прем’єру було відкладено.

Lyriq укомплектований просунутою батарейною системою Ultium. Її ємність варіюється від 50 до 200 кіловат-годин, вона працює під напругою 400 або 800 вольт і підтримує зарядку потужністю до 350 кіловат.

Відомо, що кросовер отримає нові технології, які вже протестували на новому Cadillac Escalade: віртуальну панель приладів, систему нічного бачення з функцією розпізнавання тварин на дорозі і систему автоматичного підкермовування.

Lucid Air

Lucid Air – американський електрокар, який складе конкуренцію Tesla Model S. Базова версія Air може проїхати без підзарядки близько 400 кілометрів.

За замовчуванням модель оснащується всім необхідним обладнанням для системи автономного управління, передніми сидіннями з електричними регулюваннями в 12 напрямках, десятьма подушками безпеки, 19-дюймовими колісними дисками, світлодіодною оптикою і аудіосистемою з десятьма динаміками.

Nikola Badger

На початку 2020 року розробник електричних вантажівок представив новий проект – «зелений» пікап, який назвали Badger.

Особливість пікапа – гібридна силова установка. До її складу входять чотири незалежних електромотора, батарея ємністю 160 кіловат-годин, паливні елементи потужністю 120 кіловат і балон з вісьмома кілограмами водню.

автор Віталій Єрмаков, спеціально для MMR.net.ua


Не пропустіть