Юрист розповів, як скасувати штраф Укртрансбезпеки

Як відомо, перевищення вагових норм при перевезенні вантажів карається штрафом у розмірі до 34 тисяч гривень.

Про це пише Дорожній Адвокат.

Факт перевищення вагових параметрів встановлюється на пункті габаритно-вагового контролю. Втім постанова про накладення штрафних санкцій виноситься уже в регіональному управлінні Укртрансбезпеки.

Цікаво, що законодавством передбачене не формальне складення постанови, а проведення розгляду справи за встановленою процедурою. Також пунктом 26 Порядку №1567 визначено, що справа розглядається у присутності перевізника.

Водночас, на Укртрансбезпека зобов’язана повідомляти перевізника про час і місце розгляду справи не будь-яким способом, а виключно під розписку чи рекомендованим листом із повідомленням про вручення.

Втім, як правило, працівники Укртрансбезпеки ігнорують зазначені обов’язки та надсилають запрошення на розгляд справи звичайними листами або рекомендованими без повідомлення про вручення.

«Тому, якщо Ви отримали постанову на штраф за перевищення вагових норм і при цьому не отримували під розписку запрошення на розгляд справи, Ви маєте можливість звернутись із зазначеним аргументом до суду з вимогою про скасування такого штрафу. Розгляд справи без присутності перевізника та без належного повідомлення його про розгляд справи є підставою для скасування штрафу», – підсумував Дорожній Адвокат.


Не пропустіть