10 найкращих автомобільних інтер’єрів у 2022 році

А що, якби ви задумалися, які з сучасних автомобілів володіють найефектнішими, найбездоганнішими та просто найвдалішими інтер’єрами? Де ви знайдете одночасно вдосталь продуманої ергономіки, якісних матеріалів, добротної зборки, сучасних технологій та оснащення з комфорту? Видання MMR.net.ua зібрало володарів найвидатніших салонів сьогодення і готове поділитися десяткою фіналістів з вами. Про це читайте далі.

10. Jeep Grand Cherokee

  • Країна: США;
  • Клас: великий позашляховик.

Ніхто би раніше не включив салон Гранд Черокі до лав найкращих. Проте у найновішій ітерації культової моделі виробник вирішив зробити ставку саме на внутрішній «світ», довівши його до рівня преміальних продуктів. Позашляховик Jeep здатен зачарувати не лише високоякісною шкірою Nappa, елементами оздоблення з натурального дерева чи аудіосистемою преміум-класу McIntosh. Головніше, що архітектура торпедо, дверних карт, дизайн і технологічність мультимедіа системи та рідкокристалічної панелі приладів – все це в підсумку справляє найприємніше враження.

9. Land Rover Range Rover Sport

  • Країна: Велика Британія;
  • Клас: великий позашляховик преміум-класу.

Англійський позашляховик в останній генерації втратив чимало практичності. Перш за все, власне, самих офф-роудних якостей у ньому залишилося не так багато, як було завжди. Але не будемо про сумне, тим більше, що як би там не було, Range Rover Sport все ще залишається Ленд Ровером. Говорячи про салон Спорта, не можемо не підкреслити його типову британську аристократичність, яка передається з покоління у покоління. Про якість виконання навіть мови не іде, вона на топовому рівні. Ергономіка та оснащення також. Але який же він шикарний у цьому синьо-червоному виконанні… Порода!

8. Volkswagen Multivan

  • Країна: ФРН;
  • Клас: мікроавтобус преміум-класу.

Бізнес-шаттл Multivan відтепер перестав бути зв’язаною з Transporter та Caravelle моделлю. Тут інша платформа, інший кузов і двигуни. Нова платформа MQB дала можливість розмістити індивідуальні нитки підігріву по підлозі до кожного сидіння в салоні Мультівана. Нагадуємо, що кожне сидіння тут, як і належить преміальному мікроавтобусу, зсовується вперед-назад, а також розвертається навколо своєї осі у протилежний бік. Volkswagen пропонує також величезне панорамне скло як опцію та пересувну консоль зі столиками та підстаканниками. Словом, інтер’єр цього «буса» це ультра комфортне місце для перебування, незалежно, чи ви водій, чи пасажир.

7. Hyundai Staria

  • Країна: Республіка Корея;
  • Клас: мікроавтобус преміум-класу.

Хюндай Старія може запропонувати той же простір і комфорт, що і Volkswagen Multivan, але подати все це у незвичному ключі. Екстер’єр Hyundai вражає футуризмом передньої частини і дизайнерськими задніми ліхтарями. А в салоні Staria весь екіпаж відчуватиме особливу атмосферу завдяки низькій підвіконній лінії і, як наслідок, великій площі засклення. При цьому жодних компромісів щодо затишку – розробники спроектували дійсно першокласний інтер’єр, який не захочеться покидати.

6. Nissan Ariya

  • Країна: Японія;
  • Клас: електрокар, середньорозмірний кросовер.

За даними mmr.net.ua починаючи з Ніссан Арії, усі наступні учасники підбірки матимуть в салоні рухомі електроприводом елементи. І так, ми не маємо на увазі сидіння / рульову колонку – мова лише про нетипові фішки, унікальні лише для цієї моделі. Так от, інтер’єр електрокару Nissan незалежно від комплектації володіє рухомим центральним підлокітником-консоллю. Натиснувши кнопку, його можна відсунути вперед або назад, залежно від того, де є більша необхідність у просторі. Крім того, Ariya може похвалитися сенсорними іконками, які просвічуються при ввімкненому стані через дерев’яну поверхню торпедо, та прекрасною якістю оздоблення загалом.

5. Lexus LC

  • Країна: Японія;
  • Клас: купе або кабріолет преміум-класу.

Серед трьох флагманських моделей Lexus – седана LS, позашляховика LX та купе / кабріолету LC – лише інтер’єр останнього можна назвати витвором мистецтва. І справа не лише у першокласній якості матеріалів та їх підгонки, а й у їх підборі, кольоровій гамі, розкішному дизайні. А також в увазі до деталей: кнопки закриття дверей тут світяться зеленим або червоним, залежно від того, чи закрита машина. І найцікавіше те, що рідкокристалічна приладова панель довкола тахометру містить жорсткий фізичний обід, який рухається направо при виборі відповідного режиму, збільшуючи екран ліворуч – ефектно!

4. Jaguar F-Type

  • Країна: Велика Британія;
  • Клас: спортивне купе або родстер преміум-класу.

Якщо Lexus LC близький до поняття «спорткар», то Ягуар безпосередньо ним і є. Оцінюючи салон, ми в MMR.net.ua можемо поставити в приклад те, з якою гармонійністю, пропорційністю та пластикою він спроектований. F-Type останніх років випуску отримав найновішу мультимедійну систему і просунуту віртуальну панель приладів, та головне – автоматичне підіймання центральних дефлекторів обдуву над поверхнею торпедо, щойно запустилося серце породистого кота!

3. Audi A8

  • Країна: ФРН;
  • Клас: представницький седан преміум-класу.

Тиша і спокій вмить окутують вас у салоні, щойно зачиняться двері флагманської моделі Ауді. Якість, з якою оздоблено салон А8-ї, вражає. Витончений і стриманий дизайн втілений у розмашистих прямих лініях і класичній архітектурі робочого місця водія. Тут рідкокристалічну панель приладів накриває затишний дашок, а центральні органи керування хоч і реалізовані за допомогою чисто сенсорних екранів, проте розміщені у традиційних місцях, під дефлекторами обдуву. До речі, останні галантно закриваються, щойно ви вимкнете двигун Audi, і навпаки, підіймаються у разі запуску. На відміну від англійського Jaguar, в німецькій машині закриваються усі чотири вентиляційні сопла.

2. Bentley Continental

  • Країна: Велика Британія;
  • Клас: повнорозмірне купе або кабріолет люкс-класу.

Бентлі Континенталь пропонує салон, гідний найкращих нагород. Крісла англійського купе / кабріолету обіймуть вас так, що стане легко відключитися від зовнішнього світу. Принюхайтеся до запаху дорогої шкіри, оцініть першокласне дерево та розслабтеся з ексклюзивною аудіосистемою Naim. А щойно ви запустите могутній двигун V8 чи W12, панель над кліматичною системою розвернеться до вас або екраном мультимедіа, або такою ж панеллю, проте з трьома аналоговими шкалами. Розкішно!

1. Rolls-Royce Phantom

  • Країна: Велика Британія;
  • Клас: представницький седан люкс-класу.

Як Phantom не називай – його величністю, найкращим автомобілем чи найкращим седаном у світі – тягатися з ним не під силу нікому. У тому, що стосується інтер’єру – тим паче. Тут навіть нічого описувати, адже все ясно і так. Лише зазначимо, що екран мультимедіа за допомогою кнопки можна опустити кудись в надра торпедо, щоби він не привертав зайву увагу, коли у ньому немає потреби.

 


Не пропустіть