Топ-10 кращих автомобільних брендів за співвідношенням ціна/якість у 2023 році

Усім нам хочеться отримати щось хороше за справедливу ціну. Коли мова заходить про вибір автомобілів, то багато які з автокомпаній люблять завищувати вартість свого продукту більшою чи меншою мірою. Звісно, це річ суб’єктивна, але ми в MMR.net.ua спробували виокремити Топ-10 найбільш вигідних брендів, які випускають машини з найкращим співвідношенням ціна/якість на даний момент.  Деталі про ці автокомпанії читайте далі.

Dacia

Автомобільна компанія Dacia (Дачія) була заснована у 1966 році в Румунії. Наріжні цінності цієї марки не змінювалися десятиліттями і полягають у створенні надійних, але максимально доступних машин «для народу». Сучасний асортимент румунської компанії, втім, доволі різноманітний і здатен задовільнити потреби широкої аудиторії. Найголовніша модель, з якої почалася «новітня ера» для Dacia, це малий седан Logan. Альтернативою йому слугують аналогічний хетчбек Sandero та 7-місний універсал Jogger. Цікавить електромобіль? Мікро-кросовер Spring до ваших послуг. Проте найбільшим хітом марки сьогодні є компактний позашляховик Duster, що так полюбився усім в різних куточках світу!

Kia

Корейська фірма Kia (Kia) здобула міцну репутацію у всьому світі завдяки своїй відданості принципам високої якості та надійності. Це підтверджує і унікальна семирічна гарантія від виробника, яку в більшості країн світу отримує кожна модель Кіа. Власне, навіть один лише модельний ряд цієї марки здатен вразити: малесенький хетчбек Picanto, компактні Rio та Ceed / Cerato, бізнес-седан К8 та флагманський К9, великий рамний SUV Mohave та повнорозмірний мінівен Carnival – і це тільки частина того, що випускає Кіа! Яку б модель не візьми, отримаєш сучасний якісний автомобіль із просунутими характеристиками.

Hyundai

Подібно до Кіа, корейська компанія Hyundai (Хюндай) зарекомендувала себе як виробника автомобілів практично усіх класів і сегментів. Моделі цієї марки пропонують довготривалу заводську гарантію і відповідають найвищим стандартам з надійності, технологічності та безпеки. Так, корейці випускають низку хетчбеків – і10, і20 та і30, седанів Elantra, Sonata, Genesis, великих сімейних моделей – 7-місний SUV Palisade та першокласний мікроавтобус Staria, а також електрокар в стилі «ретро» – модель Ioniq 6. Всі машини марки Hyundai, як ми в mmr.net.ua вважаємо, порадують вас щедрою кількістю стандартного обладнання, пропонуючи відмінне співвідношення ціни та якості.

Citroen / DS

Французька компанія Citroen (Сітроен) відома у світі як виробник неординарних, екстравагантних і часто доволі епатажних автомобілів. В історії цієї марки було немало інноваційних, проривних інженерних винаходів та рішень. Сьогодні інтерес споживача Citroen здобуває тією ж таки увагою до дизайну та насамперед комфорту своїх автомобілів. Модельний ряд французької фірми складається з доволі «різношерстних» авто, таких як хетчбек С3, «каблучок» Berlingo, мікроавтобус бізнес-класу SpaceTourer, а також моделей суббренду DS на чолі з флагманським седаном DS9.

Peugeot

Марка Peugeot (Пежо) вважається найбільш улюбленою французькою компанією серед європейців. Симпатію до бренду легко зрозуміти, адже моделі Peuegot символізують для багатьох ідеальний баланс між трьома почесними якостями: комфортабельністю, зовнішньою естетикою  та задоволенням від керування. Сьогодні Peugeot випускає зокрема хетчбеки 208 та 308, при чому в різних модифікаціях, середньорозмірний ліфтбек / універсал 508, комерційні фургони Partner та Expert та мікроавтобус преміум-класу Traveller. А також цілий оберемок кросоверів до ваших послуг.

Renault

Автоконцерн Renault (Рено) вважається одним з найбільш передових промислових гігантів у Європі і Франції зокрема. Сьогодні на думку mmr.net.ua модельний ряд цієї марки доволі кострубатий, багато ключових позицій втрачено, проте французи все ще випускають чимало хорошого, особливо в ракурсі ціна/якість. Мікрокар Twingo, малий хетчбек Clio та культове сімейство Megane виступають в ролі компактних автомобілів на щодня. Ті, хто бажають щось практичніше та «сімейніше», розглянуть мікроавтобус Trafic SpaceClass. Ну і традиційно потужну комерційну лінійку Renault – «пиріжки» Express та Kangoo, а також фургони Trafic та Master – складно переоцінити.

Opel

Німецький бренд Opel (Опель) завжди був відомий  тим, що виробляв автомобілі відмінної якості, які за своїми споживчими характеристиками не поступалися Volkswagen, але коштували ледь менше – риса, яка зберігається і донині. Хоча сьогодні це вже не ті, «справжні Опелі», що були раніше, а скоріше зібрані в Німеччині версії Peugeot та Citroen, більш демократична цінова політика компанії Opel робить її продукцію дуже привабливою серед конкурентів. Назви моделей відомі усім нам: це маленька Corsa, компактна Astra, середньорозмірна Insignia, а також практичний мінівен Crossland та кросовери Mokka і Grandland.

Ford

Засновник компанії Ford (Форд) у 1903 році, сер Генрі Форд, поставив собі за мету створювати доступні та якісні автомобілі для всього світу. Його справа живе досі, при чому дуже і дуже успішно. От тільки ми в mmr.net.ua у даному ракурсі будемо охоплювати саме німецьку лінійку даного бренду, не американську. Отож, наразі Ford Europe випускає неперевершену малу Fiesta, компактний Focus у різних кузовах, шикарні мінівени S-Max та Galaxy, хітовий мікроавтобус Tourneo, комерційні фургони Courier, Connect, Custom, Transit, а також кросовери Puma і Kuga.

Nissan

Компанія Nissan (Ніссан) має чудову репутацію далекоглядного і технологічно передового виробника автомобілів, який відповідає своєму девізу «інновації, які захоплюють». Японський автогігант випускає надійні, ліквідні та практичні автомобілі найрізноманітніших класів. Найбільш розвиненою сьогодні є лінійка кросоверів/SUV Nissan, в яку входять (у порядку збільшення): Juke, Qashqai, X-Trail, Pathfinder та Patrol. Пікапи також завжди були сильною стороною японців, тому такі моделі як середньорозмірні Navara і Frontier чи повнорозмірний Titan теж зарекомендували себе як одні з найдоступніших у своєму класі. Окремо варто сказати і про справжню перлину модельного ряду, спорткар Z, а також інноваційний електромобіль Ariya – це справжні сучасні магніти Nissan.

Skoda

Чеська автомобільна марка, що здобула успіх на світовому ринку – Skoda (Шкода) – полюбилася народам з найрізноманітніших куточків Європи за свою чудову (німецьку) інженерію, акцент на підвищеній практичності та гідній економічності свої авто. Можливо, з плином часу успіх чеського бренду дещо підняв його цінову планку, проте навіть зараз це все ще доволі видатні автомобілі за свою ціну, як кажуть. Skoda зараз пропонує модельний ряд з добре відомих нам усім Fabia, Octavia, Superb, не так давно додавши до них компактний хетчбек Scala, а також низку кросоверів: Kamiq, Karoq та Kodiaq.


Не пропустіть