Топ-10 кращих вживаних мінівенів в Україні за співвідношенням ціна/якість

У зв’язку з «маніакальним» бумом на кросовери, клас мінівенів значною мірою опинився поза увагою, хоча саме мінівени (MPV) залишаються вибором №1 для сімей з точки зору практичності і орієнтації на перевезення багатьох людей у комфорті.

Саме так, більшість мінівенів здатні з комфортом перевозити сім’ї до семи осіб завдяки просторому салону, неабияким можливостям з трансформації та великим багажникам, у який можна поставити сумки, дитячий візочок чи палатку.

Зараз на вторинному ринку України представлено чимало MPV, то ж ми в MMR.net.ua зібрали Топ-10 найкращих в плані ціна/якість кандидатів для сім`ї.

10. Citroen C4 Picasso

Для тих, хто шукає співвідношення ціна-якість, Citroen стане чудовим вибором, оскільки експлуатаційні витрати C4 Picasso напрочуд низькі як для машини такого класу. Французький мінівен доступний із п’ятьма сидіннями в стандартному виконанні, але багатодітні сім’ї, яким потрібні додаткові сидіння та багажний простір, можуть обрати модель C4 Grand Picasso, яка вміщує до семи пасажирів із достатнім запасом простору для речей.

Та навіть звичайний C4 Picasso все ще залишається вражаючим MPV із шикарним екстер’єром і добротним, якісним салоном. Citroen також не розчаровує з точки зору безпеки, завдяки численним точкам кріплення дитячих крісел ISOFIX та фантастичному п’ятизірковому рейтингу безпеки Euro NCAP.

9. Opel Zafira

Zafira була однією з найпопулярніших моделей Opel з моменту свого запуску в 1990 році, і це сталося завдяки її надійності та справедливій ціні. Останнє покоління, що стало на конвеєр в 2011 році, пропонує вражаючий рівень оснащення в стандартній комплектації та ефективні бензинові та дизельні двигуни EcoFLEX, обидва з яких оснащені системами Start/Stop для покращення економії палива.

Мінівен Opel отримав п’ять зірок від Euro NCAP за безпеку та здобув цілу низку європейських автомобільних нагород завдяки високій якості виготовлення. За даними mmr.net.ua інтер’єр у Опеля міцний і вселяє чисто німецьке відчуття добротності. Тут є багато ніш та ємностей для зберігання різноманітних сімейних атрибутів.

8. Ford C-Max

Ford C-Max – це 5-місний мінівен, який вирізняється з-поміж інших MPV своїм стильним зовнішнім виглядом і динамічною керованістю, мов у хетчбека. Для останнього покоління, що випускалося з 2010 року, доступний чималий вибір двигунів, як бензинових, так і дизельних варіантів. Найпопулярнішими є 1,0-літрові бензинові двигуни EcoBoost і економічний 1,5-літровий дизель TDCi.

Найвигідніші комплектації для С-Макса – це Zetec і Titanium, в них список оснащення дійсно щедрий. З-поміж іншого вони включають Bluetooth із голосовим керуванням, кондиціонер, обігрів лобового скла та 16-дюймові легкосплавні диски.

7. Renault Scenic

Renault Scenic має стильний, вишуканий зовнішній вигляд як усередині, так і зовні. Більшість Scenic четвертого покоління оснащені 20-дюймовими легкосплавними дисками, що, м’яко кажучи, вражає, а задні сидіння можна опустити одним натисканням кнопки, продовжуючи величезний багажник об’ємом 572 л.

Якщо ви хочете чогось доступнішого, моделі третього покоління доступні за нижчими цінами, але все ще пропонують чудову практичність із подібним розміром салону і багажника і також мають п’ятизірковий рейтинг безпеки.

6. Mercedes-Benz B-Class

Mercedes-Benz B-Class це компактний мінівен преміум-сегменту, який завдяки своїй зручності і практичності користується неабияким попитом серед осіб прекрасної статі. Третє покоління стало на конвеєр у 2018 році, тому моделі другого покоління пропонують більш привабливу ціну на ринку «б/у».

B-Class можна знайти з низкою бензинових і дизельних моторів, багато з яких мають технологію BlueEFFICIENCY із функцією Start/Stop для зниження викидів CO2 і підвищення економічності витрат палива. Доступний з п’ятьма сидіннями та купою простору для голови та ніг, цей німецький MPV ідеально підходить для невеликих сімей, які шукають практичний, але стильний автомобіль.

5. Volkswagen Touran

Для невеликих сімей це чудовий вибір. Цей компактний MPV ідеально підходить для їзди містом, а ще надійність ніколи не стане проблемою – модель чудово себе зарекомендувала на вторинному ринку. Хоч існують 7-місні Volkswagen Touran, компактні габарити моделі означають, що простір для пасажирів 3-го ряду доволі компромісний, тому Touran краще підходить для ролі 5-місного MPV.

Коли два задні ряди не зайняті, їх можна скласти, щоб створити велику вантажну зону для багажу. Двигуни Touran можуть бути не такими довговічними, як у деяких конкурентів, але у більшості випадків при гідному обслуговування клопотів Фольксваген не завдасть. Він також має чудові показники безпеки, про що свідчить оцінка на 5 зірок.

4. Volkswagen Sharan

Цікаво, що згаданий нижче мінівен від SEAT є злегка переробленим німецьким MPV – Volkswagen Sharan останнього покоління. Логічно, що як і його іспанський брат, Фольксваген також має чималі розміри та безліч простору в салоні. І так, тут також реалізована головна фішка однооб’ємних машин – зсувні задні двері! Навіть повнорозмірний Renault Espace попередніх поколінь не використовував це рішення, і головний опонент Volkswagen Sharan – Ford Galaxy – також.

Великий мінівен Sharan у лінійці марки нещодавно замінили ще більшим мікроавтобусом Volkswagen Multivan, але на вживаному ринку все ще є чимало пропозицій MPV, починаючи з 2010 року випуску. Шукайте автомобілі з 2,0-літровим «дизелем» потужністю 150 к.с. Цей мотор підходить для повсякденної їзди і витрачає 5.3 л/100 км.

3. SEAT Alhambra

SEAT Alhambra користується величезним успіхом серед великих сімей з моменту свого запуску в 2010 році. За даними mmr.net.ua Alhambra може запропонувати багато з точки зору практичності, із сімома сидіннями в стандартній комплектації, на яких з комфортом розмістяться навіть найвищі дорослі. Тут також є купа місця в багажнику і в різних нішах по салону, що зайвий раз підкреслює продуманість СЕАТа.

Вам не доведеться турбуватися про безпеку та розваги під час водіння, оскільки навіть моделі початкового рівня оснащені великою кількістю обладнання з безпеки, включаючи 6,5-дюймовий сенсорний екран мультимедійної системи, зсувні задні двері та функцію утримання на схилі.

2. Ford Galaxy

Ford Galaxy є одним із основних гравців сегменту MPV, безперервно продаючись з 1995 року. Він залишається лідером у своєму класі, будучи чудовим сімейним автомобілем, у якій достатньо місця для комфортного розміщення всіх семи пасажирів. Дизайн Galaxy виконаний в стилі решти модельного ряду Ford, що без сумніву додаю машині стрімкості і динаміки.

Комплектації Titanium мають супутникову навігацію, круїз-контроль і систему допомоги утримання у смузі. За інформацією mmr.net.ua, потужний 2,0-літровий дизельний двигун EcoBlue (190 к.с.) надасть вам повно тяги, навіть коли Galaxy буде повністю завантажено.

1. Opel Meriva

Найбільш вражаючою особливістю Opel Meriva 2010-2017 років є бокові двері із задніми петлями, унікальна, але надзвичайно корисна функція. Вони роблять задню частину автомобіля набагато більш доступною та особливо корисні для сімей, яким потрібно встановити дитячі крісла ззаду. 5-зірковий рейтинг безпеки також сподобається сім’ям, так само як і 400-літровий багажник, а задні сидіння зсуваються назад і вперед, тому багажне відділення можна збільшити, якщо потрібно.

MPV зазвичай є синонімом до зручності інтер’єру, а Meriva на додачу має якісне оздоблення салону з достатньою кількістю місця для 4-5 чоловік. Ходові якості азартні та ідеальні для довгих подорожей, а деякі екземпляри оснащені такими опціями, як електричне ручне гальмо та панорамний дах.


Не пропустіть