Топ-7 кращих гібридних 7-місних автомобілів у Європі

Європейський ринок автомобілів є чи не найбагатшим у світі. Знайти і придбати тут можна майже усе. Тому якщо поставити подвійну задачу – знайти 7-місний автомобіль, та не простий, а з гібридною силовою установкою (звичайний «гібрид» або під’єднуваний) – то все одно вибрати буде з чого. Ми в MMR.net.ua зібрали 7 найкращих транспортних засобів, що продаються на ринку ЄС, які витрачають мало бензину, зате здатні перевозити чималу кількість людей одночасно. Чудові сімейні автомобілі! Коштують такі мінівени, мікроавтобуси та позашляховики не мало, хоча… Здається, тут знайдеться місце і для бюджетного повноцінного «3-рядника». Читайте далі.

1. Volkswagen Multivan Hybrid (Long)

  • Країна: Німеччина;
  • Клас: мікроавтобус;
  • Тип гібридної системи: Plug-in hybrid;
  • Ціна від, €: ≈ 56 000.

Volkswagen Multivan відноситься до категорії мікроавтобусів преміум-класу. Найостанніше покоління Т7 розроблене вже як виключно самостійна модель, що відтепер немає спільного конструктиву з фургонами Transporter. Головними козирами мікроавтобуса завжди були висока якість виготовлення, всюдисуща продуманість та вивіреність, широкий вибір модифікацій та сучасні технології. От, наприклад, витрати бензину у змішаному циклі для гібридного «буса» дорівнюють 1.8 л/100 км. А ще за даними mmr.net.ua, Volkswagen Multivan дуже довго зберігає високу ліквідність, то ж знайти покупця в майбутньому буде не проблема.

Переваги:
✅ Якість і продуманість у кожній деталі;
✅ Багате стандартне оснащення і безкінечний список опцій;
✅ Висока ліквідність.

Мінуси:
❌ Дорога річ;
❌ Добрячі габарити;
❌ Відсутні модифікації 4х4.

2. Dacia Jogger Hybrid

  • Країна: Румунія;
  • Клас: універсал В-класу підвищеної ємності;
  • Тип гібридної системи: Full hybrid (паралельний);
  • Ціна від, €: ≈ 25 000.

Семимісний Dacia Jogger Hybrid є найменшим автомобілем у цьому списку і найдешевшим також. Це воістину унікальна пропозиція на ринку, яка вже стала хітом продажів в ЄС. Насправді попри спільну основу з Dacia Logan III покоління, тут на 3-му ряду спокійно сядуть двою дорослих чоловік! Цьому сприяють піднята лінія даху (відносно Logan), подовжена колісна база і взагалі значно більший кузов, якщо порівнювати все, що є поза центральною стійкою. До речі, кого цікавить, то Дачія також пропонує версію Jogger із заводським ГБО 5-го покоління – як бачите, асортимент широкий.

Переваги:
✅ Співвідношення ціна/якість – поза конкуренцією;
✅ Практичний і зручний;
✅ Недорогий в експлуатації.

Мінуси:
❌ Економічність не так і вражає;
❌ Динаміка середня.

3. Volvo XC90 Rechagre

  • Країна: Швеція;
  • Клас: великий SUV;
  • Тип гібридної системи: Plug-in hybrid;
  • Ціна від, €: ≈ 88 000.

Volvo ХС90 високо цінується по всьому світу. Шведський SUV підкорює покупців своєю безпекою, якістю, надійністю та сучасними технологіями – шикарний сімейний автомобіль для тих, хто може собі дозволити їздити на Volvo. Попри свій типовий для SUV вигляд, на бездоріжжі можливості ХС90 вкрай обмежені – ця машина не про екстрим. Крім того, 2,0-літрові агрегати (а інших тут не знайдеш) мають певну специфіку роботи, коли ідеться про такий крупний автомобіль – на думку mmr.net.ua їм трохи бракує еластичності моторів V6 та V8 у конкурентів. Це менше відчувається, втім, на гібридній версії Т8.

Переваги:
✅ Найсучасніші технології, першокласна якість;
✅ Безпека і комфорт;
✅ Прискорення і економічність вражають.

Мінуси:
❌ Ціна обслуговування і запчастин височенна;
❌ Можливості на бездоріжжі мізерні;
❌ Бракує утилітарності як на SUV.

4. Ford Galaxy Hybrid

  • Країна: Німеччина;
  • Клас: великий MPV (мінівен);
  • Тип гібридної системи: Full hybrid (паралельний);
  • Ціна від, €: ≈ 43 000.

Мінівен Ford Galaxy завжди був найгострішим у керуванні MPV на ринку. Цей здоровенний мінівен має настільки розумно налаштоване шасі, що попри усю свою сімейність і орієнтацію на комфортабельність, ця машина даруватиме вам задоволення від керування вулицями міста і на шосе не менше, ніж який-небудь європейський седан. Це стосується і гібридної версії (єдиної доступної зараз), яка має 2,5-літровий бензиновий двигун, що сумарно з електромотором видає 190 к.с.

Переваги:
✅ Практичний, продуманий, добротний у всьому;
✅ Прекрасно збалансований на ходу;
✅ Шумоізоляція перфектна.

Мінуси:
❌ Мультимедійна система застаріла;
❌ Кліренс низький.

5. Ford Tourneo Custom Hybrid (Long)

  • Країна: Німеччина;
  • Клас: мікроавтобус;
  • Тип гібридної системи: Plug-in hybrid;
  • Ціна від, €: ≈ 63 000.

Повністю нова генерація фордівського буса Tourteo Custom пропонується у трьох виконаннях: стандартному дизельному, бензиновому гібридному та повністю електромобіль. Отож, бензинова plug-in гібридна модифікація в якості ДВЗ використовує 2,5-літровий агрегат та батарею на 16,5 кВт*год, що дає можливість на повній зарядці проїхати до 50 км виключно на електротязі. За даними mmr.net.ua, Tourneo Custom має кілька розумних функцій, як-от перекидне кермо, яке перетворюється на невеликий столик або тримач для ноутбука/планшета в статичному положенні. Ford також розмістив подушку безпеки переднього пасажира на даху, а не в «торпедо», що дає більше місця для зберігання речей в останньому.

Переваги:
​​✅ Повністю незалежна підвіска по колу і видатна керованість;
✅ Супер продуманий, зручний, сучасний салон;
✅ Може бути як 7-, так і 9-місним.

Мінуси:
❌ Вартість не мала;
❌ Величенький.

6. Ford Explorer Hybrid

  • Країна: США;
  • Клас: великий SUV;
  • Тип гібридної системи: Plug-in hybrid;
  • Ціна від, €: ≈ 87 000.

Великий 3-рядний американський «джип» – Ford Explorer – доступний в ЄС тільки у plug-in hybrid версії, де турбована бензинова 3.0-літрова V-подібна «шістка» разом з електродвигуном видають сумарно 457 к.с. Передає тягу на всі чотири колеса 10-ступенева АКПП. Характеристики машини вражають: розгін до «ста» займає 6 с., а середні витрати бензину заявлені на рівні близько 3 л/100 км. При чому їхати Explorer здатен не тільки по прямій, адже його повздовжнє розташування двигуна сприяє чудовій стабільності в поворотах і азартному керуванню в цілому.

Переваги:
✅ Практичний, просторий і якісно оздоблений салон;
✅ Відмінна динаміка і паливна економічність;
✅ Задоволення від управління.

Мінуси:
❌ Дуже дорогий;
❌ Позашляхові можливості не вражають;
❌ 3-й ряд не такий зручний, як в Galaxy чи Tourneo.

7. Nissan X-Trail e-Power

  • Країна: Японія;
  • Клас: середньорозмірний кросовер;
  • Тип гібридної системи: Full hybrid (послідовний);
  • Ціна від, €: ≈ 38 000.

Для Nissan X-Trail доступні версії з ДВЗ (mild hybrid), проте саме повністю гібридні моделі (e-Power) обіцяють кращу продуктивність і економічність. Їзда на новому X-Trail розслабляє, коли ви нікуди не спішите, хоча при намаганні їхати швидко ви помічаєте надмірну жорсткість японського кросовера. На думку mmr.net.ua, третій ряд X-Trail краще залишити дітям або просто для коротких поїздок, бо місця там мало. Проте саме для цих функцій він і задумувався.

 Переваги:
​​✅ Релаксуючий на ходу;
✅ Версії з повним приводом цілком спроможні;
✅ Атмосфера салону сповнена затишку.

Мінуси:
❌ Тісний третій ряд;
❌ Економія палива могла бути кращою;
❌ Жорсткий на “19-х дисках.


Не пропустіть