Рідкісний автобус преміального бренду на дорогах України (Фото)

Не так давно в Україні був завезений люксовий туристичний автобус маловідомого у нас преміального бренду Wertstar

Днями в Києві був помічений туристичний автобус великого класу досить цікавої марки. На його передній частині красується один напис – Asiastar, а збоку, у центральної стійки, і на кормі – інша, Wertstar.

Виявляється, ця досить рідкісна на наших просторах машина китайського виробника Yangzhou Yaxing Motor Coach Co., Ltd. (Надалі Asiastar), яка є частиною концерну Weichai Group. Компанія була створена в 1949 році, а свій перший автобус випустила майже півстоліття тому.

На рахунку Asiastar багато досягнень серед китайських виробників: наприклад, перший спальний автобус JT6970, перший задньомоторний автобус JS6970H, який найкраще продається автобус – JS6820, гібрид JS6126GHEV з відмінними характеристиками економії палива, кращий міжміський автобус YBL6125H і перший автобус класу люкс екологічного стандарту EPA2017 для експорту в США.

Що ж стосується побаченого в Києві автобуса, то він належить до преміального суббренду Wertstar, продукція якого експортується в Європу, США і Австралії. Ці машини на фірмі називають автобуси «якості діаманта» (Diamond Quality).

Це флагманська модель YBL6138H – довжиною 13,68 м, що має в салоні до 66 комфортабельних пасажирських крісел. Повна маса досягає 22 000 кг. Автобус приводиться в рух 12-літровим турбодизелем WP12.375 E40 потужністю 375 к.с. Рульове управління – від ZF. Підвіска пневматична, на 6-ти подушках.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть