Поліція затримала водія, який замінив фари ліхтариками (Фото)

Власник пошкодженого в аварії Chevrolet спробував замість заміни фар вирішити проблему підручними засобами: купив ізоляційну стрічку і пару кишенькових ліхтариків.

Патрульний екіпаж поліції американського штату Вашингтон близько другої години ночі помітив на автомагістралі I-90 на схід від Сіетла автомобіль, який пересувався з підозріло тьмяним світлом фар. Після того, як патруль наздогнав і зупинив чорний Chevrolet Impala, офіцери виявили, що фронтальна частина седана досить сильно пошкоджена, а роль фар головного світла виконує пара звичайних ліхтариків на батарейках, примотаних до кузова звичайною ізоляційною стрічкою. В ході перевірки також з’ясувалося, що у водія призупинено дію водійського посвідчення.

Всі автомобілі, які рухаються по американських дорогах, повинні відповідати вимогам Федеральних стандартів безпеки транспортних засобів США (FMVSS). Вони містять досить великий перелік норм і правил, що стосуються світлотехніки в цілому і фар головного світла зокрема – наприклад, в документі прописана і мінімально можлива яскравість світлових приладів. Зрозуміло, ліхтарики на батарейках просто не в силах їй відповідати, не кажучи вже про відверто незаконний спосіб їх установки. В результаті водієві було виписано кілька штрафів.


Не пропустіть