У Рoсiї заборонили чиновникам купувати авто з двигуном понад 200 к.с.

Прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв підписав постанову, що забороняє чиновникам використовувати в службових цілях автомобілі, потужність яких перевищує 200 кінських сил. Документ називається «Про зміни в порядку нормування закупівель товарів, робіт, послуг для державних і муніципальних потреб», пише autoconsulting.com.ua.

За новими правилами, потужність службових машин з персональним закріпленням не повинна перевищувати 200 кінських сил, а потужність автомобілів, які надаються за викликом, – 150 кінських сил. «Це повинно мінімізувати можливості, пов’язані з орендою дорогих, тобто невиправданих експлуатацією державною службою за державний рахунок автомобілів», – заявив Медведєв.

Нагадаємо, що раніше вже були введені обмеження з вартості закуповуваних авто. Так, для кожної категорії службовців була встановлена ​​гранична вартість придбаного автомобіля. Наприклад, службову машину не дорожче 2,5 мільйона рублів може мати керівник або заступник керівника федерального державного органу. Керівникам або заступникам керівника федеральних служб і агентств – машини не дорожче 2 мільйонів рублів. Межа в 1,5 мільйона рублів встановлена для керівників або заступників керівника структурного підрозділу федерального державного органу.


Не пропустіть